Judit
2 °C
7 °C

Népszavazás döntene az olimpiáról

2002.05.22. 18:42
Átfogó nemzeti sportstratégiát ígér a miniszterjeljölt. Jánosi György számít a minisztérium fogyatékos sporttal foglalkozó, eddigi helyettes államtitkárának munkájára a jövőben is.
Az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottsága szerdai ülésén 11 igen szavazattal, 10 nem ellenében támogatta Jánosi György kinevezését a gyermek-, ifjúsági és sportminiszteri posztra.

Átfogó sportstratégia

A sporttal kapcsolatban Jánosi György fontosnak nevezte, hogy átfogó helyzetértékelésre kerüljön sor. Ennek alapján szakemberek bevonásával egy olyan átfogó nemzeti sportstratégiát kívánnak elkészíteni, amely meghatározza majd a sporttörvény szükséges módosításait, illetve a finanszírozási rendszer átalakítását is. A miniszterjelölt kiemelt feladatnak nevezte a diáksport megerősítését, hiszen - mint mondta - az adja mind a tömeg-, mind a versenysport alapját. A finanszírozást decentralizálná a politikus.

Olimpiai pályázat hatástanulmány után

Az MDF-es Gémesi György kérdésére válaszolva Jánosi György jelezte: szeretnék, ha Szekeres Pál, a fogyatékos sportért felelős helyettes államtitkár a minisztériumban maradna, és építhetnének munkájára. Az olimpiai pályázat ügyével foglalkozó miniszteri biztosi pozíció is megmarad. A miniszterjelölt nem tartja kizártnak azt sem, hogy ezen a poszton sem történik személyi változás. Jánosi György jelezte: nem zárkózik el a 2012-es olimpia megrendezésétől, arról azonban a hatástanulmányok elkészülte után, annak költségvetési igényeit ismerve kell majd dönteni. Elképzelhetőnek tartja azt, hogy népszavazásra bocsássák a kérdést, hiszen az mindenki számára megnyugtató választ adna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?