Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Évet értékel a kormány

2007.05.28. 12:35
A féléves kormányértékeléshez hasonló, de kétszer olyan vastag, és a megszorítások, illetve a reformok hatásait konkrét adatokkal bemutató kiadvány jelenik meg június elején.

Hasonlóan a féléveshez, az egyéves teljesítményét is kiadványban értékeli a kabinet, tudta meg kormányzati forrásból az MTI.

Az anyag a féléves munkát értékelő Új Magyarország című dokumentum terjedelmének nagyjából a duplája, 80-100 oldalas lesz, és várhatóan június 9-én, a kormány hivatalba lépésének egyéves évfordulóján jelenik meg.

A kiadvány szerkezete is ugyanolyan lesz, mint a decemberi anyagé, a miniszterelnök előszava után külön fejezetben értékelik egyebek közt a közigazgatás, az egészségügy, az oktatás, a nyugdíjrendszer változásait, valamint a fejlesztéseket.

A kiadványban olvashatók majd először olyan konkrét adatok, amelyeket a kormány már egy-egy reform közvetlen hatásának tud be. Példaként említették a készítők a vizitdíj bevételi adatait illetve a gáz- és távhőtámogatás első összesített számsorait.

Az anyagot megkapják többek között a parlamenti képviselők, a polgármesterek, gazdasági szakértők, közéleti véleményformálók, és felkerül az internetre, a Magyarorszag.hu weboldalra is.

A szocialisták a dokumentum megjelentetését a Fidesz a június 14-iki, a kormány eddigi tevékenységéről rendezendő vitanap elé időzítik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!