Valér
-2 °C
0 °C

Kormányülés a ligetben

2002.05.29. 10:24
Kiköltözik a Városligetbe első ülése után a kormány. A minisztereket pénteken közvetlenül is kérdezheti, akit érdekel.
"Nyílt kormányülést" tart az új kabinet.

Kötetlenül

A Medgyessy-kormány első hivatalos ülését követően, pénteken délután a Városligetben kötetlen beszélgetésre vár minden érdeklődőt. Az ingujjas beszélgetésként meghirdetett esemény alkalmából felállított sátrakba és színpadokra a civil szervezetek képviselőit, értelmiségieket és szakembereket várnak, akik közvetlenül kérdezhetik a minisztereket terveikről.

Telefonos hívás

Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős politikai államtitkára a távirati irodának nyilatkozva elmondta: a program részeként Medgyessy Péter miniszterelnök a nyilvánosság előtt ismerteti majd az első kormányülésen történteket. Ezt követően a kormány két pártjának első embere, Kovács László szocialista és Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök beszélget a nagyszinpadon, majd a kormányfő egyenként is bemutatja minisztereit.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a városligeti rendezvényt egyelőre telefonon népszerűsítik, s a költségeit az MSZP állja. A rendezvényt zenés blokk zárja: először a Honvéd Együttes adja elő "Nagyapáink táncát" majd Sebő Ferenc énekel, végül pedig Török Ádám és a Mini lép fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint napsütés, 28 fok várható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!