Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak ezren írták alá Gyurcsány zéró tolerancia kiáltványát

2007.05.30. 17:47
Nem keltett különösebb izgalmakat a magyar lakosság körében Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére íródott, az öt parlamenti párt által is támogatott kiáltvány, ami a gyűlöletet szító szélsőségesektől való elhatárolódás elvét hirdette meg. A dokumentumot a képviselők, 26 civil szervezet és 1000 személy írta alá.

Huszonhat civil szervezet és 948 magánszemély írta alá a zéró tolerancia kiáltványt, amelyhez szerdán lehetett utoljára csatlakozni - tájékoztatta közleményben a kormányszóvivői iroda az MTI-t.

A zéró tolerancia kiáltványt Gyurcsány Ferenc kezdeményezte április 16-án, a Holokauszt Emléknapon az Országgyűlésben.

A dokumentum a zéró tolerancia elvét hirdeti mindazokkal szemben, akik gondolataikkal, szavaikkal és cselekedetekkel kirekesztenek, gyűlöletet szítanak.

Az aláírók elhatárolódnak a szélsőséges egyénektől és csoportoktól, valamint az antiszemita és rasszista megnyilvánulások minden formájától - olvasható a közleményben.

A civilek által aláírt példányokat - akárcsak korábban az európai parlamenti és az országgyűlési képviselők által aláírt íveket - külön kötetbe kötve az Országgyűlés Könyvtára fogja megőrizni.