Jácint
17 °C
31 °C

Csak ezren írták alá Gyurcsány zéró tolerancia kiáltványát

2007.05.30. 17:47
Nem keltett különösebb izgalmakat a magyar lakosság körében Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére íródott, az öt parlamenti párt által is támogatott kiáltvány, ami a gyűlöletet szító szélsőségesektől való elhatárolódás elvét hirdette meg. A dokumentumot a képviselők, 26 civil szervezet és 1000 személy írta alá.

Huszonhat civil szervezet és 948 magánszemély írta alá a zéró tolerancia kiáltványt, amelyhez szerdán lehetett utoljára csatlakozni - tájékoztatta közleményben a kormányszóvivői iroda az MTI-t.

A zéró tolerancia kiáltványt Gyurcsány Ferenc kezdeményezte április 16-án, a Holokauszt Emléknapon az Országgyűlésben.

A dokumentum a zéró tolerancia elvét hirdeti mindazokkal szemben, akik gondolataikkal, szavaikkal és cselekedetekkel kirekesztenek, gyűlöletet szítanak.

Az aláírók elhatárolódnak a szélsőséges egyénektől és csoportoktól, valamint az antiszemita és rasszista megnyilvánulások minden formájától - olvasható a közleményben.

A civilek által aláírt példányokat - akárcsak korábban az európai parlamenti és az országgyűlési képviselők által aláírt íveket - külön kötetbe kötve az Országgyűlés Könyvtára fogja megőrizni.