Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gy. Németh Erzsébet sima győzelmet remél

2002.06.07. 12:22
Nem fog visszalépni senkinek a javára Gy. Németh Erzsébet, az MSZP főpolgármester-jelöltje. A politikus az Index Törzsasztalának vendégeként közölte azt is, hogy kész kiállni nyílt vitára Schmitt Pállal.
A tömegközlekedés és a közbiztonság javítását, az úthálózat-fejlesztését, a jobb köztisztaság megteremtését több park és játszótér létrehozását, valamint az egészségügyi ellátás fejlesztését nevezte a legfontosabb feladatoknak Budapesten Gy. Németh Erzsébet, az MSZP főpolgármester-jelölte, az Index Törzsasztalában.

Más helyzet

A politikus szerint a sikeres országgyűlési választások után, amikor tavasszal a fővárosban pártja 44 százalékot kapott, a Fidesz 31-et, az SZDSZ pedig nem egészen tízet, nem teheti meg az MSZP, hogy nem állít saját jelöltet. Hangsúlyozta azt is: végig versenyben marad. Mint mondta, az 1998-as helyzet, amikor Katona Béla visszalépett, teljesen más volt. Akkor tavasszal a parlamenti választások előtt állított jelöltet az MSZP. A szocialisták arra számítottak, hogy megnyerik a választásokat. Ezután azonban nem akarták a várost is átadni a jobboldalnak, ezért döntött a párt a visszaléptetés mellett. Gy. Németh Erzsébet úgy vélte: 2002-ben más a helyzet. Megnyerték a választást mégpedig úgy, hogy Budapest váltotta le a Fidesz-kormányt. Éppen ezért jó eséllyel indulnak az őszi választásokon is. Arra a kérdésre pedig, hogy kész-e kiállni egy nyilvános vitára Schmitt Pállal, úgy válaszolt, természetesen.

Olimpia népszavazással

Az olimpiával kapcsolatban azt mondta: annak megrendezéséről csak népszavazással lehet dönteni. Jelzte, hogy ő bármilyen nagy nemzetközi, vagy világeseményt támogatna Budapesten, hiszen a városvezetők dolga, hogy felkészítsék és alkalmassá tegyék a várost bármilyen nagy rendezvényre. Hozzátette azonban, hogy 2012-ben még nem lehet olimpiát rendezni. Utalt arra, hogy ezt Schmitt Pál is elismerte.

Parkolási problémák

A parkolással kapcsolatos gondok megoldása érdekében Gy. Németh Erzsébet egységes parkolási rendszert vezetne be. Tarthatatlannak nevezte, hogy az autósnak azt kell figyelnie, kerületi úton, vagy fővárosi úton áll, s nem mindegy, hogy melyik parkolóórából vált jegyet. Szerinte csökkenteni kell a parkolási díjat is, amit az önkormányzatoknak nem bevételi forrásként, hanem közlekedésszervezési eszközként kellene használniuk. Az eddigi két órás parkolási időt is bővítené, emellett pedig támogatná a mélygarázsok és parkolóházak építését is.