Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Gy. Németh Erzsébet sima győzelmet remél

2002.06.07. 12:22
Nem fog visszalépni senkinek a javára Gy. Németh Erzsébet, az MSZP főpolgármester-jelöltje. A politikus az Index Törzsasztalának vendégeként közölte azt is, hogy kész kiállni nyílt vitára Schmitt Pállal.
A tömegközlekedés és a közbiztonság javítását, az úthálózat-fejlesztését, a jobb köztisztaság megteremtését több park és játszótér létrehozását, valamint az egészségügyi ellátás fejlesztését nevezte a legfontosabb feladatoknak Budapesten Gy. Németh Erzsébet, az MSZP főpolgármester-jelölte, az Index Törzsasztalában.

Más helyzet

A politikus szerint a sikeres országgyűlési választások után, amikor tavasszal a fővárosban pártja 44 százalékot kapott, a Fidesz 31-et, az SZDSZ pedig nem egészen tízet, nem teheti meg az MSZP, hogy nem állít saját jelöltet. Hangsúlyozta azt is: végig versenyben marad. Mint mondta, az 1998-as helyzet, amikor Katona Béla visszalépett, teljesen más volt. Akkor tavasszal a parlamenti választások előtt állított jelöltet az MSZP. A szocialisták arra számítottak, hogy megnyerik a választásokat. Ezután azonban nem akarták a várost is átadni a jobboldalnak, ezért döntött a párt a visszaléptetés mellett. Gy. Németh Erzsébet úgy vélte: 2002-ben más a helyzet. Megnyerték a választást mégpedig úgy, hogy Budapest váltotta le a Fidesz-kormányt. Éppen ezért jó eséllyel indulnak az őszi választásokon is. Arra a kérdésre pedig, hogy kész-e kiállni egy nyilvános vitára Schmitt Pállal, úgy válaszolt, természetesen.

Olimpia népszavazással

Az olimpiával kapcsolatban azt mondta: annak megrendezéséről csak népszavazással lehet dönteni. Jelzte, hogy ő bármilyen nagy nemzetközi, vagy világeseményt támogatna Budapesten, hiszen a városvezetők dolga, hogy felkészítsék és alkalmassá tegyék a várost bármilyen nagy rendezvényre. Hozzátette azonban, hogy 2012-ben még nem lehet olimpiát rendezni. Utalt arra, hogy ezt Schmitt Pál is elismerte.

Parkolási problémák

A parkolással kapcsolatos gondok megoldása érdekében Gy. Németh Erzsébet egységes parkolási rendszert vezetne be. Tarthatatlannak nevezte, hogy az autósnak azt kell figyelnie, kerületi úton, vagy fővárosi úton áll, s nem mindegy, hogy melyik parkolóórából vált jegyet. Szerinte csökkenteni kell a parkolási díjat is, amit az önkormányzatoknak nem bevételi forrásként, hanem közlekedésszervezési eszközként kellene használniuk. Az eddigi két órás parkolási időt is bővítené, emellett pedig támogatná a mélygarázsok és parkolóházak építését is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!