Orbán megvédte Zoltánt

2006.06.10. 17:24
Pokorni Zoltán a Fidesz egyik legmegbízhatóbb vezetője, lejáratása a párt politikai riválisainak célját erősítheti, azzal, hogy ellentétet szít a Fidesz vezetői között, közölte Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban. A pártelnök azt azonban nem firtatta, hogy a Fidesz háza táján kinek állhatott édekében épp a jobboldali napilap hasábjain megtámadni a XII. kerületbe készülő alelnököt.

"Zoltán a Fidesz egyik legmegbízhatóbb vezetője, emberi, morális tartásával példát mutatott többször is" - reagált Orbán Viktor a szombati Magyar Nemzetben megjelent interjúban a lapban két hete megjelent, Pokorni Zoltánt támadó írásra. A pártelnök szerint a Nemzet írása "tartalmában és stílusában elfogadhatatlan módon foglalkozott Pokorni Zoltán ambícióival".

"Politikai riválisaink célja: ellentétet szítani a Fidesz vezetői között. Ez az intrikus írás is ezt a célt erősítheti, amely sajnálatos módon egy jobboldali lapban látott napvilágot".

Ki hallott már Egei Antalról?

Pokorni Zoltánról május 29-én jelent meg egy egészoldalas cikk a Magyar Nemzetben. A teljesen ismeretlen szerző - "Egei Antal" állítólagos egyetemi hallgató - aláírásával közölt cikk szokatlanul éles stílusban támadta a Fidesz alelnökét, akit "álságos", "liberális" törtetőként mutat be.

A cikk szerint "időben meg kell állítani azt a folyamatot, amelynek eredményeként a Fidesz liberális szárnyához tartozó politikus az egész konzervatív jobboldal irányítását" átveheti.

Hogy kicsoda Egei Antal, és milyen céllal írta a cikket, eddig nem derült ki, ugyanis még a Fideszben sem hallották az újdonsült publicista nevét, viszont több találgatás is lábra kapott, amelyek szerint a Magyar Nemzet valamelyik ismert újságírója készítette a cikket a párt mögött álló üzleti körök megrendelésére.

Rosszkedve tele

Pokorni Zoltán az Indexnek azt mondta, sajnálja, hogy vannak, akik csak ily módon tudják feldolgozni a választási vereséget, "rajta töltik ki rosszkedvüket".

A cikkel a jobboldali hetilap, a Heti Válasz is foglalkozott legújabb számában. A hetilap elemzése szerint a valódi szerző kilétét fedő homály miatt az a vélekedés tartja magát, miszerint valójában Orbán Viktornak akartak üzenni: ne engedje, hogy ismertebb fideszes politikusok, Pokorni, Kósa Lajos erőközpontot szervezhessen a párton belül kibillentve pozíciójából Orbánt.

A szombati interjúban Orbán nem firtatja, hogy pártjában, vagy környezetében kinek állhatott érdekében durván nekimenni Pokorninak. A pártelnök arra sem tér ki, hogy helyettese a választások előtti időszakban többször is keresztülhúzta számításait. Pokorni ugyanis visszautasította a miniszterelnök-jelölti felkérést, amikor a két forduló között az MDF megnyerése érdekében Orbán lemondott a posztról, helyette Bod Péter Ákor lett a jelölt, majd a vereség után visszautasította a frakcióvezetői megbizatást is. Pokorni akkor jelentette be, hogy az országos pártsarzsik helyett inkább a XII. kerületi polgármesteri posztért száll versenybe.  • Hírek
  • Támogatások