Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Győri lehallgatási ügy: feljelentést tett a polgármester

2002.06.11. 14:32
Büntetőeljárás és polgári per is várható a győri lehallgatási botrányban. A polgármester és a jegyző a politikától távol akarja tartani magát.
Büntető feljelentést tett nagy nyilvánosság előtti rágalmazásra hivatkozva a győri polgármester és a jegyző a Fidesz győri szervezetének május 30-i sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt a városi bíróságon.

Két hete áll a bál

Az ügy előzménye a két héttel ezelőtt kirobbant városházi lehallgatási botrány. Egy biztonsági ellenőrzés során több a polgármester, az egyik alpolgármester és a jegyző szobájában találtak lehallgatókészülékeket. A "poloskák" nem tartoztak a magas műszaki színvonalú gyártmányok közé: pár schillingért, illetve euróért bárki hozzájuthat ilyenekhez. Az ügy egyébként már márciusban kiderült, de a városvezetők a rendőrség kérésére akkor nem tárták a nyilvánosság elé az esetet.

Büntető és polgári

Az ügy újabb fejleménye a mostani feljelentés. Erre azért szánta el magát a polgármester és a jegyző, mert az említett Fidesz sajtótájékoztatón, kérdésként vetődött fel, hogy esetleg a szocialista polgármester és a jegyző " közös gazdasági- pénzügyi manipulációba keveredett" , mivel mindkettőjük irodájában találtak lehallgató készüléket. Balogh József polgármester távollétében, Kovács Lajos jegyző nem nevezte meg a feljelentett politikust, arra hivatkozva, hogy munkaköre folytán a politikától, a pártoktól igyekszik távol tartani magát. A jegyző közölte, hogy jó hírnév megsértése miatt polgári pert is indít ebben az ügyben. Hozzátette, hogy hasonló lépést fontolgat a polgármester is.