Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Országvisszaszerzési program

2002.06.14. 06:19
- A Hajrá Magyarország, hajrá magyarok mozgalomnak nincs párttá alakulási szándéka, de "országvisszaszerzési"programja van - jelentette ki Orbán Viktor. A volt kormányfő szerint a mozgalom azt szeretné elérni, hogy Magyarország ne azon az úton haladjon tovább, amelyen az elmúlt 3 - 4 hét döntései alapján elindult.
A Hajrá Magyarország mozgalom nem riválisa, nem alternatívája a politikai pártoknak, nem akar párttá alakulni, a pártok helyébe lépni, együtt kíván velük működni, s erőt szeretne adni a pártok nem kielégítő erejéhez - hangoztatta Orbán Viktor csütörtökön Székesfehérvárott.

Szellemi hátország

Az előző kormány miniszterelnöke a székesfehérvári és környékbeli polgári körök vezetőivel, valamint a polgári összefogás szellemi hátországát jelentő értelmiséggel találkozott a Szent István Művelődési Házban. Orbán kifejtette: a polgári körök létrehozásával olyan emberek erejét szeretnék hozzáadni a polgári világhoz, akiket a pártok eddig sem értek és ezután sem érnek el. - A pártok fontosak, de a maguk helyén, a parlamentben és az önkormányzatokban. De ha csak a pártok adják össze az erejüket, a következő választásokon is sokan leszünk, de még mindig nem leszünk elegen - mondta Orbán Viktor. Hozzáfűzte: a polgári erők ezért nem engedhetik meg egyetlen, a mostani kormányerők elleni, s a polgári-nemzeti értékrend szerint összegyűjthető szavazat elvesztését sem.

Nem tudni, mekkora

A továbbiakban arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendelkezésre álló - mint mondotta: "nem tudni, mekkora" - idő alatt meggyőzéssel meg kell nyerni azokat a szavazókat, akik áprilisban még nem a jobboldali polgári erőkre voksoltak. - Az előttünk álló időszakban ezért az a feladat, hogy mindenki győzzön meg egy embert, mert ha nem így lesz, megint sokan leszünk, de nem leszünk elegen - mondta a volt kormányfő.

Hadra fogható ember

A soron következő tennivalókról szólva Orbán elmondta: fontos, hogy az önkormányzati választásokon Magyarország azon településein, ahol nincsenek pártszervezetek, a polgári körök - amelyekből Orbán szerint már hétezer működik az országban - állítsanak polgármester- és képviselőjelölteket. - Azt akarjuk, hogy az országnak ne legyen olyan települése, ahol a polgári, nemzeti értékek, programok ne lennének képviselve. S ennek érdekében a korábbinál nagyobb szervezettségre, több "hadra fogható" emberre van szükség - mondta Orbán.

Országvisszaszerzési program

- A Hajrá Magyarország, hajrá magyarok mozgalomnak nincs párttá alakulási szándéka - hangoztatta a volt kormányfő. Van ellenben - Orbán fogalmazása szerint - "országvisszaszerzési" programja. A volt kormányfő hozzáfűzte: a mozgalom azt szeretné elérni, hogy Magyarország ne azon az úton haladjon tovább, amelyen az elmúlt 3 - 4 hét döntései alapján elindult. - Magyarországnak ma csak a papíron formája a köztárság, valójában részvénytársaságként működik. Régi hálózatok jöttek vissza, ezek meghatározó, ismert üzleti körök köré szerveződnek. Magyarországot ma a nagytőke irányítja, amelyre szükség van, de nem a kormányban - vélte Orbán Viktor. Hozzátette: a kormánynak a polgárok oldalán kell állnia, azok érdekeit kell képviselni, s soha nem nagytőke szolgálatát kell ellátnia.