Kovács Kálmán Persányinak fog dolgozni

2006.06.15. 22:13
Kovács Kálmán Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter államtitkára lesz, a gazdasági tárcánál marad Garamhegyi Ábel, Molnár Lajos egészségügyi minisztert Hegyi Ágnes, a tárca egyik kht-jának vezetője segíti az új kormányban. A külügynél két szakállamtitkár foglalkozik majd az uniós ügyekkel.

Udvardi Ivánt és Iván Gábort javasolja Göncz Kinga külügyminiszter a tárca európai uniós ügyekkel foglalkozó szakállamtitkári posztjaira. Az információt a Külügyminisztérium politikai államtitkára nem cáfolta.

Fekszi Márta az MTI-nek elmondta, a vonatkozó jogszabály szerint a szakállamtitkárokat a külügyminiszter javaslatára a miniszterelnök fogja kinevezni. Az MTI úgy tudja, a kinevezések július 1-től élnek.

Az Európai Unió tagországaiban a külügyi tárcáknál általában létezik egy politikai igazgató és egy európai ügyek igazgatója, a magyar külügyminisztérium minden valószínűség szerint a többi tagállamhoz hasonló felállást fogja követni, mondta Fekszi.

Udvardi Iván jelenleg a Külügyminisztérium politikai igazgatója és a kétoldalú kapcsolatokkal foglalkozó helyettes államtitkára. Iván Gábor legutóbb az Európai Ügyek Hivatalánál dolgozott, előtte hosszú ideig a Külügyminisztériumban tevékenykedett.

Kovács Kálmán a környezetvédelembe vonul

A gazdasági minisztériumban Garamhegyi Ábel, az egészségügyi tárcánál Horváth Ágnes tölti be az államtitkári posztot, míg a környezetvédelmi minisztériumban Kovács Kálmán volt informatikai miniszter lesz az államtitkár, közölte a liberális párt neve elhallgatását kérő politikusa a MTI-vel csütörtökön.

Az SZDSZ ügyvivői testülete szerda esti ülésén döntött az államtitkárok személyéről. Horváth Ágnes a Misszió Egészségügyi Központ ügyvezető igazgatója, Garamhegyi Ábel pedig a Gazdasági és Közeledési Minisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára.  • Hírek
  • Támogatások