Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Medgyessy kész bármilyen lépésre

2002.06.18. 18:21
Medgyessy Péter szerint, ha a bizalom megrendül iránta, kész bármilyen lépésre. A szocialisták továbbra is bíznak Medgyessy Péterben és a Fidesz elterelő akciójának tartják a Magyar Nemzet cikkét. A legnagyobb ellenzéki párt viszont továbbra is magyarázatot vár a miniszterelnöktől.
Medgyessy Péter önként távozik posztjáról, ha úgy látja, hogy a koalíciós pártok részéről megrendül iránta a politikai bizalom. Egyelőre azonban nem érez bizalomvesztést. A miniszterelnök erről a két kereskedelmi televíziónak adott nyilatkozatában beszélt. Az MSZP és az SZDSZ egyaránt rendkívüli frakcióülésen foglalkozott a Magyar Nemzet cikke kapcsán kialakult helyzettel. Kovács László szocialista pártelnök közlése szerint egyébként változatlan a bizalom Medgyessy Péter miniszterelnök iránt. Az Index információi szerint az SZDSZ egyes képviselői viszont felvetették a koalíció felbontását is.

Elterelő akció

A politikus úgy látja: Medgyessy Péter helyesen tette, hogy a parlament plénuma előtt utasította vissza a Magyar Nemzet című napilap állításait. A politikus szerint a támadás újabb bizonyíték arra, hogy egy eszközökben, módszerekben nem válogató politikai ellenféllel van dolguk. Úgy vélte: politikai ellenfelük ezzel az akcióval egyrészt a választási vereségről próbálja elterelni a figyelmet, arról, hogy ebben milyen személyes felelőssége van a Fidesz szűk vezérkarának, másrészt pedig az eddig megindult vizsgálatokról.

Beszélnek róla

A pártelnök megfogalmazása szerint a Fidesz-vezetők eddigi reagálásaiból is látszik, hogy nagyon kellemetlenül érintik őket az eddig megkezdődött vizsgálatok, és kétségbe vannak esve. Arra a kérdésre, hogy az MSZP bármelyik vezető testülete tárgyal-e az ügyről, azt válaszolta: ilyen kezdeményezés eddig nem érkezett. - Nyilván fogunk róla beszélni, de hogy szükséges-e valamilyen lépést tennünk, azt nem tudom megmondani - fűzte hozzá Kovács László.

A Fidesz nem elégedett

A Fidesz további magyarázatot vár a kormányfőtől. Pokorni Zoltán pártelnök délutáni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Medgyessy Péter "nem adott magyarázatot, csak magyarázkodott". A Fidesz továbbra is várja, hogy Medgyessy Péter egyértelmű választ adjon: volt-e szigorúan titkos tiszt a Belügyminisztérium állományában az előző rendszer idején. Úgy ítélik meg, továbbra sem hangzott el a válasz, hogy valódi-e az a dokumentum, amely a Magyar Nemzet június 18-i számában megjelent Medgyessy Péter múltja kapcsán. Pokorni szerint amíg a kérdésre nem születik hitelt érdemlő válasz, addig a miniszterelnök személyes morális válsága a Magyar Köztársaság eddigi történetének legsúlyosabb alkotmányos válságával fenyeget.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: egyetért Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök-frakcióvezetővel, aki az ügynöktörvénnyel kapcsolatos kérdések tisztázását szorgalmazta.  • Bérelnék
  • Hírek