Szilvia
5 °C
16 °C

Vizsgálják az APEH informatikai rendszerét

2002.06.25. 08:04
Független szakértőkből álló bizottság kezdi meg hamarosan az adóhivatal számítógépes nyilvántartásának vizsgálatát. Arra keresik a választ, hogy nem tűntek-e el korábban adatok a rendszerből.
A Népszava információ szerint jövő héttől független vizsgálóbizottság tekinti át az adóhivatal informatikai rendszerét.

A számvevők már vizsgáltak

A nemzetközi auditori jogosítvánnyal rendelkező szakértők arra keresik majd a választ, hogy eltűntek-e egykori Fidesz-közeli cégek adatai Simicska Lajos volt APEH-elnök hivatalba lépésekor. A lap úgy tudja, hogy a közelmúltban lezárult számvevőszéki bizottság megállapítása szerint az adóhivatal informatikai rendszere több szinten ellenőrzött és megfelel az adatvédelmi követelményeknek.

Az APEH nem tud eltűnt adatokról

Mint ismert, 1998-ban a halottak napja előtt szabadságra küldték az APEH Dél-budapesti Igazgatóságának dolgozóit. Egyes feltételezések szerint ennek oka az volt, hogy a munkatársak távollétében tüntessék el az informatikai rendszerből a fantomizálódott Fidesz-cégek adatait. Az APEH belső ellenőrzése szerint nem tűntek el adatok a számítógépes nyilvántartásból. Az adóhivatal mindenesetre felkészült arra is, ha mégis visszaélésekre derítene fényt az új vizsgálat. Ebben az esetben feljelentést tesznek majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?