Ödön
2 °C
11 °C

Szállnak a frakció rendelkezésére

2002.06.27. 16:12
A Magyar Nemzet szerint több millió forintot költöttek repülőjegyre kormánypárti képviselők azért, hogy a parlamenti szavazáson fenntartsák a szükséges többséget. Az MSZP vitatja az összeget és az utazók számát is.
- Több millió forintot költenek kormánypárti képviselők az adófizető polgárok pénzéből arra, hogy a parlamenti szavazások során fenntartsák a szükséges többséget - állítja a Magyar Nemzet.

Strasbourg - Budapest - Strasbourg

A lap szerint a Strasbourgban ülésező Európa Tanács parlamenti közgyűléséről, amelynek a tanácskozásán Tabajdi Csaba vezetésével nyolc kormánypárti és hat ellenzéki képviselő vesz részt, a koalíciós képviselőknek haza kellett repülniük, hogy a budapesti parlamentben fennmaradjon a koalíciós többség. Az itthoni voksolás után pedig egyből visszarepültek Strasbourgba. A Magyar Nemzet úgy számolja, hogy nyolc ember esetében ez is több mint kétmillió forintot jelent.

Kevesebben, olcsóbban

Az MSZP szerint a lap állításai nem felelnek meg a valóságnak. Varju László, a szocialista párt parlamenti frakcióvezető-helyettese az Index-nek elmondta: valóban nyolc képviselő kapott meghívót, az ET-be, de csupán öten utaztak Franciaországba. Ezután négyen jöttek haza, de csupán ketten repültek vissza a parlamenti közgyűlésre. A politikus hangsúlyozta, hogy az országgyűlési képviselőkkel szemben elvárás: a hazai törvényhozási munkát mindig helyezzék nemzetközi megbizatásaik elé.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a két visszautazó képviselő repülőjegye a lehető legolcsóbb volt, személyenként nyolcvanezer forint.

Ezzel szemben az Air France budapesti jegyirodáján az Index érdeklődésére azt közölték: a Strasbourg-Párizs-Budapest út oda-vissza a túristaosztályon 1192 euróba - 29 1000 forintba - kerül. A business classon a jegy ára 1398 euró, azaz 342 000 forint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?