Huba
17 °C
33 °C

Szállnak a frakció rendelkezésére

2002.06.27. 16:12
A Magyar Nemzet szerint több millió forintot költöttek repülőjegyre kormánypárti képviselők azért, hogy a parlamenti szavazáson fenntartsák a szükséges többséget. Az MSZP vitatja az összeget és az utazók számát is.
- Több millió forintot költenek kormánypárti képviselők az adófizető polgárok pénzéből arra, hogy a parlamenti szavazások során fenntartsák a szükséges többséget - állítja a Magyar Nemzet.

Strasbourg - Budapest - Strasbourg

A lap szerint a Strasbourgban ülésező Európa Tanács parlamenti közgyűléséről, amelynek a tanácskozásán Tabajdi Csaba vezetésével nyolc kormánypárti és hat ellenzéki képviselő vesz részt, a koalíciós képviselőknek haza kellett repülniük, hogy a budapesti parlamentben fennmaradjon a koalíciós többség. Az itthoni voksolás után pedig egyből visszarepültek Strasbourgba. A Magyar Nemzet úgy számolja, hogy nyolc ember esetében ez is több mint kétmillió forintot jelent.

Kevesebben, olcsóbban

Az MSZP szerint a lap állításai nem felelnek meg a valóságnak. Varju László, a szocialista párt parlamenti frakcióvezető-helyettese az Index-nek elmondta: valóban nyolc képviselő kapott meghívót, az ET-be, de csupán öten utaztak Franciaországba. Ezután négyen jöttek haza, de csupán ketten repültek vissza a parlamenti közgyűlésre. A politikus hangsúlyozta, hogy az országgyűlési képviselőkkel szemben elvárás: a hazai törvényhozási munkát mindig helyezzék nemzetközi megbizatásaik elé.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a két visszautazó képviselő repülőjegye a lehető legolcsóbb volt, személyenként nyolcvanezer forint.

Ezzel szemben az Air France budapesti jegyirodáján az Index érdeklődésére azt közölték: a Strasbourg-Párizs-Budapest út oda-vissza a túristaosztályon 1192 euróba - 29 1000 forintba - kerül. A business classon a jegy ára 1398 euró, azaz 342 000 forint.