Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Mozgás a közszolgálati médiában

2002.07.02. 15:17
A nemzeti hírügynökségnél elnököt keresnek, a Magyar Televíziónál pedig, miközben munkatársakat bocsátanak el, újakat vesznek fel. Az Index úgy tudja, az MTV az elmúlt napokban több mint ötven embertől vált meg.
Az Index információi szerint negyven külsős, valamint tizennégy belsős munkatársat bocsátottak el hétfőn a Magyar Televíziótól.

Elbocsátás, felvétel

Úgy tudjuk, hogy az érintettek jelentős része a köztévé délelőtti műsorának, a Naprakész magazinnak készítői közül került ki. Kapuvári Gábor főszerkesztő az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy nincs ok rémületre, egyszerű technikai lépés történt. Jelezte, hogy szeptemberben, amikor újra indul a Naprakész, a szórakoztató igazgatóság fog ezekkel a munkatársakkal, illetve egy részükkel újra szerződést kötni. A nehéz pénzügyi helyzetben lévő MTV-nél a közeljövőben további létszámcsökkentés várható. Ennek egyik jele, hogy a közelmúltban új pénzügyi és gazdasági főigazgatót neveztek ki, feladatuk a szerkezeti átalakítás és a gazdasági tevékenység élénkítése. Az elbocsátásokon kívül azonban új munkatársak is érkeznek az MTV-hez. A Népszabadság információi szerint a köztelevízió tizennyolc hallgatót vett a közelmúltban státuszba saját tanfolyamáról, az MTV Akadémiáról. Őket próbaidó nélkül, bruttó 250 ezer forintos fizetésért alkalmazzák.

Elnök kerestetik

A szintén közfeladatokat ellátó távirati irodánál ősszel elnököt választanak. A posztra az előírt határidőig tizenhárman pályáztak. A jelentkezők között van többek között Dorogi Sándor elnök, Lovas Lajos jelenlegi és Stuber Sándor korábbi szakmai alelnök, Vince Mátyás a Magyar Hírlap és a HVG egykori főszerkesztője, Gazsó L. Ferenc a Magyar Hírlap egy másik korábbi vezetője és az MTI több jelenlegi, valamint korábbi munkatársa is. A távirati iroda tulajdonosi tanácsadó testülete közülük választja ki azt a hat pályázót, akik a második fordulóba kerülnek. Az elnök személyéről várhatóan október elején születik döntés.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!