Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Röplapok az utcán, készítőjük a rendőrségen

2002.07.07. 21:08
Soron kívüli szabálysértési eljárást folytattak az ellen a budapesti férfi ellen, aki saját készítésű röplapján hétfőre újabb demonstrációra mozgósított. Az akció miatt hetvenkétezer forintos bírságot szabtak ki rá.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Fővárosi Főügyészséggel egyeztetve soron kívüli szabálysértési eljárást folytatott S. Gy. Budapesti lakos ellen, aki a fővárosban bejelentés nélküli demonstrációra mozgósító tartalmú röplapokat készített és terjesztett.

Pénzbírság

A BRFK által kiadott közlemény szerint a gyülekezési joggal való visszaélés miatt a szabálysértési hatóság hetvenkétezer forintos pénzbírságot szabott ki. A rendőrség a röplap tartalma szerint szükséges intézkedéseket megtette. A rendőrségen az Index kérdésére nem kívánták kommentálni az ügyet. A tv2 Tények című hírműsorának információja szerint a röplapokat a belvárosban parkoló autókon találták meg. Készítőjük a Nemzeti Ellenállási Osztag nevében újabb tüntetésre szólít fel és hozzáteszi, hogy "a nemzeti polgári körök mély felháborodással értesültek a csütörtöki brutális rendőri támadásról".