Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Röplapok az utcán, készítőjük a rendőrségen

2002.07.07. 21:08
Soron kívüli szabálysértési eljárást folytattak az ellen a budapesti férfi ellen, aki saját készítésű röplapján hétfőre újabb demonstrációra mozgósított. Az akció miatt hetvenkétezer forintos bírságot szabtak ki rá.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Fővárosi Főügyészséggel egyeztetve soron kívüli szabálysértési eljárást folytatott S. Gy. Budapesti lakos ellen, aki a fővárosban bejelentés nélküli demonstrációra mozgósító tartalmú röplapokat készített és terjesztett.

Pénzbírság

A BRFK által kiadott közlemény szerint a gyülekezési joggal való visszaélés miatt a szabálysértési hatóság hetvenkétezer forintos pénzbírságot szabott ki. A rendőrség a röplap tartalma szerint szükséges intézkedéseket megtette. A rendőrségen az Index kérdésére nem kívánták kommentálni az ügyet. A tv2 Tények című hírműsorának információja szerint a röplapokat a belvárosban parkoló autókon találták meg. Készítőjük a Nemzeti Ellenállási Osztag nevében újabb tüntetésre szólít fel és hozzáteszi, hogy "a nemzeti polgári körök mély felháborodással értesültek a csütörtöki brutális rendőri támadásról".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!