Gusztáv
3 °C
6 °C

Nem találták munka közben Ron Werbert

2004.07.21. 19:26
Válaszolt a munkaügyi főfelügyelőség Répássy Róbert májusban kelt levelére, amiben arra kérte a hatóságot, vizsgálja meg, Ron Werber az MSZP kampánytanácsadója rendelkezik-e a munkavégzéshez szükséges vízummal. A felügyelet nem találta munka közben Werbert, ezért arra kéri a fideszes politikust, bizonyítsa az ellenkezőjét. Répássy szerint egyszerűen lerázták őt.
Nem találta munkavégzés közben Ron Werbert az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség - áll a szervezet Répássy Róbert fideszes országgyűlési képviselőnek írott válaszlevelében, amelyet a Fidesz szerdán jutatott el az MTI-hez. Az ellenzéki képviselő "arcátlanságnak" nevezte a levél tartalmát.

Répássy Róbert májusban fordult a felügyelőséghez, és arról érdeklődött, hogy az izraeli állampolgárságú Ron Werber rendelkezik-e "magyarországi munkavégzéshez vagy jövedelemszerzéshez szükséges engedéllyel".

Ron Werber MSZP-kampánytanácsadó magyarországi foglalkoztatása miatt a Fidesz és az MSZP között májusban robbant ki politikai vita. Az ellenzéki képviselők azt mondták: elképzelhető, hogy az MSZP az idegenrendészeti szabályok kijátszásával, illegálisan foglalkoztatja Ron Werber izraeli kampánytanácsadót.

Ellenőrizték Werbert

"Az eljáró felügyelő Ron Werber izraeli állampolgárt nem találta munkavégzés közben a lefolytatott helyszíni munkaügyi ellenőrzések során, amelyekre 2004. június 9-én és 2004. június 17-én került sor" - írja levelében a felügyelőség.

A szervezet levelében arra kéri Répássy Róbertet, tájékoztassa a felügyelőséget, ha birtokában van olyan bizonyíték, amely alátámasztja a munkavállalási vízum szükségességét.

"Hogy én bizonyítsam azt, hogy Ron Werber munkát végez, ez egyszerűen arcátlanság. (...) Olyan dolgot kellene bizonyítanom, ami köztudomású" - mondta az MTI-nek Répássy Róbert, arra utalva, hogy a sajtó évek óta nyomon követi Ron Werber magyarországi munkavégzését.

"A válasz nem arra szolgált, hogy érdemben kivizsgálják ezt az ügyet, hanem arra, hogy engem lerázzanak, hogy egy országgyűlési képviselőt lerázzanak, ezt viszont nem fogom annyiban hagyni" - közölte.

A politikus sajtóhírekre hivatkozva emlékeztetett: Ron Werber cégének a Miniszterelnöki Hivatal tízezer dolláros megbízást adott, továbbá arra, hogy a kampánytanácsadó részt vett az MSZP európai parlamenti választási kampányában.

Saját cégével szerződött

Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő áprilisban nyújtott be írásban megválaszolandó kérdést Burány Sándor munkaügyi miniszterhez. Arra várt választ, hogy engedélyezte-e a munkaügyi hatóság Ron Werber magyarországi munkavégzését (Bővebben).

Burány Sándor munkaügyi miniszter akkor azt válaszolta, hogy Ron Werber a saját cégével áll szerződésben, a szocialisták pedig a céggel szerződtek, ebben az esetben pedig különleges vízum nélkül is dolgozhat az országban (Bővebben).

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!