Jenő
-2 °C
6 °C

Vádemelési javaslat Sík Zoltán ellen

2004.07.21. 21:02
Feltehetően okirat-hamisítással vádolják meg Sík Zoltánt, az Fidesz-MDF-kormány 2002-ben felmentett kormánybiztosát. A nyomozást azért indították, mert a MeH annak idején több száz millió forintot fizetett tanácsadásért egy ügyvédi irodának.
Vádemelést javasol az Orbán-kormány volt informatikai kormánybiztosa, Sík Zoltán ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda, hangzott el az egyik kereskedelmi televízióban szerdán este.

"A nyomozást azért indították, mert annak idején a Miniszterelnöki Hivatal több száz millió forintot fizetett tanácsadásért egy ügyvédi irodának. A vád azonban a rendőrség szerint nem lehet hűtlen kezelés, legfeljebb okirat-hamisítás" - tudatta a TV2.

Korábban Sík Zoltán reálisnak nevezte a különböző ügyvédi irodáknak jogi háttérmunkák címén kifizetett több száz millió forintos díjat.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője a kereskedelmi tévének elmondta: az ügyben befejezték a nyomozást és megkezdődött az iratismertetés, amely várhatóan napokon belül befejeződik. Ezt követően az iratokat megküldik az ügyészségnek.

A nyomozást a Fővárosi Főügyészség kiemelt ügyek osztálya felügyelte, ezért várható, hogy a vádhatóság elfogadja a rendőrség javaslatát, hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

16 milliárdot kértek számon az Orbán-kormánytól

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHi) tavaly augusztusában tett feljelentést hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt az előző kormány ideje alatt működő Informatikai Kormánybiztosság (IKB) ellen.

A KEHi egy jelentésében azt állította, 20,7 milliárd forint 84 százalékát szabálytalanul osztotta szét az informatikai kormánybiztosság (Bővebben).

Stumpf István az Orbán-kormány kancelláriaminisztere, valamint Sík Zoltán informatikai kormánybiztos visszautasította és méltánytalan politikai támadásnak ítélte a KEHi-vizsgálat eredményét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?