Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Képviselővel verekedett a ballószögi polgármester

2004.07.23. 12:55
Verekedés tört ki a polgármester és egy képviselő között csütörtökön a bács-kiskun megyei Ballószögön egy bizottsági ülés szünetében, adta hírül a Hírös Index. A képviselő szerint a polgármester támadt rá, a község első embere ugyanakkor az ellenkezőjére emlékszik. A képviselő jövő héten feljelentést tesz.
Börönte József, a község független színekben politizáló képviselője a csütörtöki nyilvános bizottsági ülésen érdeklődött a polgármestertől egy közúttervezésre kiírt pályázat felől. A képviselő azt kérte a polgármestertől, írják ki újra a tendert, mivel szerinte a nyertes, 400 ezer forintos ajánlatot tevő pályázó jogosulatlan előnyt szerzett azáltal, hogy megismerte a polgármesteri hivatalba egy hónappal korábban beérkezett 800 ezer forintos ajánlatot.

Párhuzamos valóságok

#alt#
Börönte József és sérülése
fotó: Hírös Index
#alt#
Katona Imre még sérülése nélkül
fotó: Petőfi Népe
A képviselő beszámolója szerint ezután Katona Imre, aki a Fidesz-MDF közös jelöltjeként nyerte el 2002-ben a polgármesteri széket, "lefaszfejezte" őt. Börönte az ülés szünetében a hivatal előtt beszélgetett, amikor megjelent az ajtóban Katona Imre, és négyszemközti beszélgetésre invitálta.

"A polgármester azt mondta nekem, ha tovább aggályoskodom ilyen ügyekben, akkor minden erejével azon lesz, hogy elmeneküljek innen. Én erre megkérdeztem őt, mikor mondtam én neki utoljára csúnyát, és hogy akarja-e, hogy most megtegyem. És akkor azt mondtam neki, hogy: «Anyádba!»" - vázolta az Indexnek Börönte a verekedést megelőző diskurzust.

A polgármester ezután "bedurrant, megragadta a nyakamat, és a falhoz nyomott. Alig kaptam levegőt" - folytatja a képviselő, aki beszámolója szerint ezután megkarmolta Katona nyakát, mire a polgármester elengedte. Börönte ezután adott egy pofont Katonának, mire a polgármester ököllel az arcába ütött. Ekkor repedt fel Börönte arcán a bőr. A két egymásba gabalyodott politikust végül az alpolgármester, Lovász József választotta szét.

Katona Imre verziója némileg másként fest. A polgármester az Indexnek elmondta, Börönte, aki "a hatalomváltás óta folyamatosan attrocitálja" a Fidesz-MDF többségű testület munkáját, erősen ittasan érkezett a bizottsági ülésre, ahol "nem emberi hangon fejezte ki felháborodását amiatt, hogy a falu az olcsóbb pályázatot választotta." Később pedig a szünetben a polgármesternek rontott, összekarmolta a nyakát, és adott neki egy pofont. A polgármester tagadta, hogy megütötte volna a képviselőt.

Az éppen nyaralni készülő Katona elmondta még, látleletet készíttetett ő is, de feljelentést "még nem tett". Egyébként mindketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szereztek.

Feljelentést tesz

A történtek egyetlen szemtanúja az a hölgy volt, aki Böröntével beszélgetett a szünetben. Fülöp Renáta a képviselő verzióját erősítette meg az Index érdeklődésére.

Börönte József az Indexnek elmondta, nem volt ittas állapotban, ezt az állapotáról készült látlelet is igazolja. Rágalmazás, becsületsértés és könnyű testi sértés miatt jövő héten készül feljelentést tenni magánvádas eljárásban Katona Imre polgármester ellen.