Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Készül a második száznapos program

2002.07.24. 09:56
Várhatóan a kormány utolsó nyári ülésére készül el a Medgyessy Péter által a közelmúltban bejelentett második száznapos program tervezete. A Magyar Hírlap szerint a pontok között van több, az MSZP kampányában szereplő ígéret.
Medgyessy Péter kormányfő az első száznapos program végrehajtásához szükséges törvények parlamenti elfogadása után jelentette be: a kabinet egy második száznapos programot is tervez.

Kedvezményezettek

Ennek részleteiről hivatalosan még nem közölt semmit a kormány, de a Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a program elsősorban a fiatalokat és a nyugdíjasokat érinti. A lapnak nyilatkozva Gál J. Zoltán kormányszóvivő azt hangsúlyozta, hogy a kabinet egyik fő célja a térségek és esélyek közötti különbségek kiegyenlítése. Az előterjesztésről - amelyet a nyári szünet utáni utolsó ülésén, augusztus 6-án tárgyal a kormány - jelenleg még egyeztetnek a tárcák és a Miniszterelnöki Hivatal.

Tél-nyár számla

A második száznapos csomagban szerepel majd a egyebek mellett az ingyenes jogosítvány, a nyelvvizsga és a számítógépes ismeretek megszerzésének lehetősége a középiskolákban, értesült a Magyar Hírlap. Ezek éppen úgy részei voltak a szocialista párt kampányban elhangzott ígéreteinek, mint ahogy a nyugdíjasok úgynevezett "tél-nyár számlája". Ennek bevezetése után az idősek télen nagyobb összeget vehetnének fel nyugdíjukból a magasabb költségek fedezésére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!