Gusztáv
3 °C
6 °C

Húszmilliót kaphat Kondor Katalin

2005.08.04. 09:46
Még egy évig jogosult rádióelnöki fizetésére Kondor Katalin, így összesen 15-19 millió forintot tehet zsebre még 12 hónapon át, írja a Népszabadság. Szerződése szerint az összeg akkor illeti meg, ha nem megy át másik adóhoz. Kondor a Magyar Rádiónál dolgozik tovább.

Akár 15-19 millió forintos fájdalomdíjat kaphat Kondor Katalin a Magyar Rdáió pár napja leköszönt elnöke, írja a Népszabadság.

A lap szerint Kondor 2001-ben olyan szerződést kötött a rádióval, amiben vállalja, mandátumának lejárta után egy évig nem szegődik el másik műsorszolgáltatóhoz, az így keletkezett veszteségét egyévi keresetével kompenzálják neki.

A szerződést még az egykori csonka médiakuratórium elnöke, a fideszes Szadai Károly kötötte Kondorral. Szadai a Népszabadságnak elmondta, ma is méltányosnak tartja a döntést.

Kondor fizetése 1,35-1,5 millió forint között mozgott az elmúlt négy évben, ez évente 15-19 millió forintot jelent. Mivel Kondor a rádiónál marad, ezért fizetése mellé megkapja a fájdalomdíjat is.

Két ügyvezető dolgozik

Közben munkába állt Hollós János, akit még Kondor Katalin nevezett ki ügyvezető utódának. Szerdán Hollós János elnökségi ülést tartott, amelyen ismertették a rádió jogi és a pénzügyi helyzetét, továbbá a székház-pályázat ügyében is döntött Szijártó Istvánnal közösen. Erről Hollós csütörtökön beszélt a Nap-keltének, de a székházzal kapcsolatos döntés részleteiről nem szólt.

A Magyar Rádió kuratóriumi elnöke, Gellért Kis Gábor véleménye szerint Hollós kinevezése jogtalanul történt, ezért szerdán arra kérte a rádió civil kurátorait, ne erősítsék meg tisztségében Hollóst.

Gellért Kis egy napot adott Hollósnak arra, hogy átadja a rádió irányítását Szijártó Istvánnak, akit az elnökség jelölt ki átmenetileg a rádió élére.

Hétfőn a 21 tagú civil kuratórium 15 tagja Hollós Jánost nevezte ki ügyvezetőnek, míg a 8 tagú kuratórimui elnökség pártdelegáltakból álló tagjainak többsége Szijártóra voksolt.

Átmeneti vezetőt azért kell kinevezni a Magyar Rádió élére, mert miközben az intézmény elnökének megbízatása múlt vasárnap lejárt, a kuratóriumnak két nekifutásra sem sikerült az utóbbi hónapokban elnököt választania.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!