Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húszmilliót kaphat Kondor Katalin

2005.08.04. 09:46
Még egy évig jogosult rádióelnöki fizetésére Kondor Katalin, így összesen 15-19 millió forintot tehet zsebre még 12 hónapon át, írja a Népszabadság. Szerződése szerint az összeg akkor illeti meg, ha nem megy át másik adóhoz. Kondor a Magyar Rádiónál dolgozik tovább.

Akár 15-19 millió forintos fájdalomdíjat kaphat Kondor Katalin a Magyar Rdáió pár napja leköszönt elnöke, írja a Népszabadság.

A lap szerint Kondor 2001-ben olyan szerződést kötött a rádióval, amiben vállalja, mandátumának lejárta után egy évig nem szegődik el másik műsorszolgáltatóhoz, az így keletkezett veszteségét egyévi keresetével kompenzálják neki.

A szerződést még az egykori csonka médiakuratórium elnöke, a fideszes Szadai Károly kötötte Kondorral. Szadai a Népszabadságnak elmondta, ma is méltányosnak tartja a döntést.

Kondor fizetése 1,35-1,5 millió forint között mozgott az elmúlt négy évben, ez évente 15-19 millió forintot jelent. Mivel Kondor a rádiónál marad, ezért fizetése mellé megkapja a fájdalomdíjat is.

Két ügyvezető dolgozik

Közben munkába állt Hollós János, akit még Kondor Katalin nevezett ki ügyvezető utódának. Szerdán Hollós János elnökségi ülést tartott, amelyen ismertették a rádió jogi és a pénzügyi helyzetét, továbbá a székház-pályázat ügyében is döntött Szijártó Istvánnal közösen. Erről Hollós csütörtökön beszélt a Nap-keltének, de a székházzal kapcsolatos döntés részleteiről nem szólt.

A Magyar Rádió kuratóriumi elnöke, Gellért Kis Gábor véleménye szerint Hollós kinevezése jogtalanul történt, ezért szerdán arra kérte a rádió civil kurátorait, ne erősítsék meg tisztségében Hollóst.

Gellért Kis egy napot adott Hollósnak arra, hogy átadja a rádió irányítását Szijártó Istvánnak, akit az elnökség jelölt ki átmenetileg a rádió élére.

Hétfőn a 21 tagú civil kuratórium 15 tagja Hollós Jánost nevezte ki ügyvezetőnek, míg a 8 tagú kuratórimui elnökség pártdelegáltakból álló tagjainak többsége Szijártóra voksolt.

Átmeneti vezetőt azért kell kinevezni a Magyar Rádió élére, mert miközben az intézmény elnökének megbízatása múlt vasárnap lejárt, a kuratóriumnak két nekifutásra sem sikerült az utóbbi hónapokban elnököt választania.