Géza
-11 °C
-4 °C

Várni kéne az ingyenes parkolás megszűntetésével

2003.08.08. 16:21
A nagyobb tárolóhelyek kialakításáig kellene várni az ingyenes parkolás megszűntetésével Budapesten a főpolgármesteri hivatal közelekedési illetékese szerint.
Az elkészült új parkolási koncepció egységesen kezeli a kérdést, a programnak csak egy szegmense az ingyenes lakossági parkolás problémája - reagált az Info Rádió csütörtöki hírére a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályának vezetője, Csordás Mihály.

A tegnap felröppent hír szerint ugyanis a Főváros új parkolási koncepciója szerint megszűntetnék az ingyenes parkolási lehetőséget azoknak is, akik ott laknak.

Az ingyenes parkolás megszüntetésére azért lenne szükség, mert a lakosok már most is majdnem teljesen elfoglalják a belvárosi fizetős parkolókat, a gépkocsiállomány pedig tovább növekszik, indokolta egy illetékes.

Az Infor Rádiónak Csordás Mihály elmondta, szerinte a nagyobb tárolóhelyek kialakításáig nem kellene felfüggeszteni a fizetős parkolási rendszert, még ott sem, ahol jelenleg a helyi lakosok miatt egyébként sem lehet parkolni.