Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Gázolás miatt verték meg Szászt?

2003.08.15. 14:24
A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy nem előre kitervelten, hanem közlekedési affér során bántalmazták Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét, mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának vezetője pénteken.
A rendőrség minden lehetséges variációt megvizsgál, így azt is, hogy egy véletlenszerűen kialakult közlekedési szituáció során bántalmazták a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét június 18-án a hajnali órákban, Budapesten, közölte Bodnár Zsolt alezredes.

Szorul a kerék

Tény, hogy a lefoglalt kerékpár műszaki hibás volt, szorult a kereke, ami annak következtében is előfordulhatott, hogy a kerékpárost esetleg elsodorhatta a PSZÁF elnöke által vezetett autó, tette hozzá Bodnár.

A rendőrség által felkutatott tanú vallomása szerint Szász Károlyt egy ember bántalmazta, és a korábbi hírekkel ellentétben nem baseballütővel, hanem egy seprűnyéllel, mondta.

Vitatkoztak

Megjegyezte, az is elképzelhető, hogy a bántalmazó, aki esetleg a kerékpáros mellett futott, a PSZÁF elnöke és a biciklis között kialakult szóváltás során avatkozott közbe, és ütötte meg Szász Károlyt.

Bodnár Zsolt elmondta azt is, hogy továbbra is érvényben van az egymillió forintos jutalom annak, aki érdemben segíti a nyomozást.

Szász nem nyilatkozik

Az egyszerű utcai verekedés verziójára szerdai számában a Magyar Hírlap is utalt. A cikkben megszólaló rendőr szerint elképzelhető az is, a kerékpáros véletlenül esett el, és az arra kocogó azt hitte, Szász ütötte el. A kialakult vita pedig verekedésbe torkollott.

A Szász Károly egyelőre nem kívánt reagálni a feltételezésekre, szerdai rendőrségi meghallgatásáról pedig nem számolt be a sajtónak.