Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Szórólapterjesztés közben halt meg egy MSZP-s képviselő

2006.09.27. 13:44
Életét vesztette az MSZP egyik sárvári képviselőjelöltje kedden. A 45 éves Krázli József lakossági fórumára szóló meghívókat terjesztett, amikor összesett. Az MSZP minden rendezvényét lemondta Sárváron.

Szórólapterjesztés közben vesztette életét Krázli József, a sárvári önkormányzat képviselője, az MSZP képviselőjelöltje kedden délután.

A 45 éves férfi feltehetően tüdőembóliában hunyt el, amikor lakossági fórumára szóló meghívókat terjesztett választókerületében, a Hegyközségben. Krázli az utcán hirtelen összeesett, és bár a környékbeliek segítséget hívtak hozzá, a mentők már nem tudták újraéleszteni.

Mivel a jelöltállítás folyamata lezárult, Krázli József helyére, a sárvári 9-es számú választókerületbe az október 1-jei önkormányzati választásokra az MSZP nem állíthat új jelöltet.

Krázli József István 1961-ben született, szakmája szerint gépi forgácsoló volt. A város képviselőtestületébe 2002-ben választották be, a szociális és egészségügyi bizottságban dolgozott, ahol már külsősként az előző ciklusban is tevékenykedett.

Lemondták a rendezvényeket

Krázli 2002-ben a kompenzációs listáról került be, miután választókerületében a Fidesz-MDF színeiben induló Varga Jenő a szavazatok 56 százalékát gyűjtötte be.

"10 percen belül az összes szocialista képviselőtársa a helyszínen volt, a szervezetet nagyon megrázta Krázli József halálhíre. Minden rendezvényünket lemondtuk. A sárvári MSZP helyi szervezete saját halottjának tekinti a politikust" - közölte az Indexszel Szabó Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő, sárvári polgármesterjelölt.

Bár Krázlit az önkormányzat is saját halottjának tekinti, halálhíréről a sárvári önkormányzat honlapja még nem értesült, legfrissebb hírük a Fidesz kampányzáró nagygyűléséről szól.