Benedek
-5 °C
5 °C

'Az emberek Medgyessy támogatására szólították az MSZP-t'

2003.10.01. 21:43
A párt valódi nyitását jelenti az MSZP szeptemberi kampánya, mondta el Tóbiás József pártigazgató. Szerinte két dolgot jeleztek a párt felé az emberek a kampány során: ne beszéljenek kifelé a pártból, és jobban támogassák a miniszterelnököt. Tóbiás elmondta, a párt honlapján az MSZP politikusaival lehet online interjút készíteni. Első vendégük, Szekeres Imre, a MEH politikai államtitkára lesz.
Az MSZP kimozdítása jelenlegi helyzetéből és az emberek megszólítása, az őket érintő kérdések megvitatása: ez volt a szocialista párt szeptemberi kampányának célja, mondta az Magyar Távirati Irodának szerdán Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója.

Nem demonstráltak

Azzal, hogy utcai jelenléttel, szórólapokkal tájékoztatták az embereket, nem tömegeket vittek az utcára, mert aktivistáik jelenléte nem jelentett demonstrációt, nyilatkozta Tóbiás.

Tóbiás József elmondta: olyan típusú kampányt kívántak folytatni, ami közelebb viszi az MSZP-t az emberekhez, ami a társadalmat érdeklő kérdésekkel foglalkozik. "A párt valódi nyitását ez jelenti" - tette hozzá.

Pozitív vélemény és néhány visszajelzés

A pártigazgató kitért arra, hogy több pozitív vélemény mellett kétféle visszajelzést tapasztaltak a kampány során. Az egyik az volt, hogy a szocialista párt hagyja abba a kifelé beszélést, a másik pedig, hogy demonstratívan támogassák a miniszterelnököt.

Valódi közösséget alkotnak

Hangsúlyozta, a képzés során különböző kampánytechnikák elsajátítását tanulhatták meg az MSZP önkéntes aktivistái, akik valódi közösséget alkottak. A pártigazgató hozzáfűzte: ezért is volt a csapatjáték kifejezés a kampány szlogenje.

Ron Werber szerepéről szólva úgy fogalmazott: "a kommunikációs szakember mind szakmailag, mind morálisan fölötte áll azoknak a politikusoknak, akik démonizálják őt anélkül, hogy megismernék gondolatait, és beszéltek volna vele".

Tóbiás József hangsúlyozta, a kampányt, amelyet novembertől tovább folytat az MSZP, teljes egészében a szocialista párt költségvetéséből finanszírozták.

MSZP Online

Online interjúsorozat kezdődik csütörtökön 13 és 15 óra között az MSZP honlapján, a www.mszp.hu oldal fórumának első vendége Szekeres Imre, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, a párt alelnöke lesz, mondta az MTI érdeklődésére Gerő Dániel, a szocialisták informatikai vezetője.

Tájékoztatása szerint a hetente, kéthetente jelentkező fórumok témái között aktuálpolitikai és költségvetési kérdések szerepelnek, a vendégeket is ennek megfelelően választják ki.

Az Index úgy értesült, hogy a szocialisták novemberben újabb kampányt terveznek, de az még nem dőlt el véglegesen, hogy mire helyezik ekkor a hangsúlyt. Addig is a helyi kampánymenedzser aspiránsoknak különféle akciókat kell szervezniük annak érdekében, hogy folymatosan megmutassák magukat a választóknak.