Ivó, Milán
EUR 384,65 Ft
USD 364,19 Ft
5 °C
26 °C

Megállt az Időkerék

2004.10.02. 21:41
Újabb probléma adódott az Időkerékkel: a homokóra üvegének rossz szigetelése miatt elillant a párásodást meggátló speciális gáz, ezért megállt benne az idő.
Javításra szorul az Időkerék, mivel az idő múlását jelző homokszemcsék egy ideje nem peregnek, adta hírül az MTV esti híradója szombaton. A Budapest egyik szimbólumának szánt szerkezet fél évet sem működött egyfolytában.

Klikk a nagyításhoz!
Fotó: Nagy Attila
A homok pergése azért állt le az Időkerékben, mert nem volt tökéletes szigetelés, és a párásodást megakadályozó gáz elszivárgott a szerkezetből. A hibát akkor vették észre, amikor a szilveszterkor éjszakáján esedékes átfordítást készítették volna elő, és a turistaszezon végi nagytakarítást megkezdték volna.

Az MTV híradója beszámolt arról, hogy a több hetes lemaradást, majd a homok pergését irányító számítógép behozza, így a helyreállítás után újra pontosan mutatja majd a csermelyléptű időt az Időkerék. Jelenleg egyébként az Időkerék körüli gyeptéglát cserélik díszburkolatra.

A nettó háromszázötvenmillió forintból (ebből 280 millió állami pénz) megvalósuló Időkereket április 30-án állították fel a Felvonulási téren.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás