József, Bánk
-7 °C
0 °C

Tíz évet kapott a Sikoly-maszkos rabló

2006.10.05. 14:31
Jogerősen 10 év fegyházra büntették Nógrád megyében azt a 32 éves férfit, aki decemberben és januárban kirabolt egy boltot és egy kocsmát. A visszaeső Orsós ítélete első fokon jogerőre emelkedett.

Tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Városi Bíróság azt a 32 éves férfit, aki decemberben és januárban két fegyveres rablást követett el, és ellopott egy gépkocsit Balassagyarmaton; az ítélet, súlyossága ellenére, első fokon jogerőre emelkedett, tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség az MTI-t.

A szátoki férfi december 16-án, majd január 4-én este egy balassagyarmati sörözőből, illetve egy ABC-ből rabolt el összesen 252 ezer forintot.

Mindkét helyre fekete ruházatban, fekete kesztyűben ment be, arcát először sállal, a második rablásnál pedig a Sikoly című filmből ismert halálfejes maszkkal takarta el, és mindkét esetben egy fekete 7,62 milliméteres Tokarev pisztollyal kényszerítette a söröző csaposát és a bolt pénztárosát a kasszában lévő pénz átadására.

A boltban, távozása előtt bizonyította is, hogy a fegyver valódi: kivett egy lőszert a pisztolyból, és a pulton hagyta.

A 32 éves Orsós Pétert a rendőrök azt követően fogták el, hogy január 17-én éjjel feltört és ellopott egy tehergépkocsit Balassagyarmaton. A pisztolyt, a két tárat, és a 15 darab lőszert is megtalálták nála. Ezeket engedély nélkül tartotta magánál.

A tényállás és a minősítés kérdésében a bíróság mindenben osztotta az ügyészség álláspontját. A 32 éves férfit a vádiratnak megfelelően ítélték el, így a két fegyveres rablás, a lőfegyver engedély nélküli tartása, és az autólopás miatt kapott tíz év fegyházbüntetést, tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 110 ezer forint bűnügyi költséget kell megfizetnie.

A bűncselekményeket a férfi többszörös és különös visszaesőként követte el. Előző büntetéséből legutóbb 2005. március 7-én szabadult.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft