István, Vajk
17 °C
34 °C

A Fidesz belenézne az MSZP-székház szerződésébe

2007.10.11. 14:50
A párt alelnöke, Kósa Lajos az MSZP új, Vérmező utcai székházának bérletéről szóló szerződést szeretné látni, mert felmerült a gyanú, hogy az állami tulajdonú Magyar Turizmus Zrt. fizeti szocialisták után a lakbért.

Azt kéri a Fidesz a szocialista párttól, hogy hozza nyilvánosságra a Vérmező úti székház bérleti szerződést.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke csütörtöki tájékoztatóján kijelentette, a szocalisták bérleti szerződésétől azt várja, hogy derüljön ki, nem egy állami tulajdonú cég fizeti a párt székházbérlését.

A Magyar Turizmus Zrt-nek, mint állami tulajdonú cégnek, az üvegzseb törvény értelmében nyilvánosságra kell hoznia szerződéseit.

Két hete még az volt olvasható az interneten, hogy érvényes bérleti szerződésük van 200 millió forintért 2007. január 1-től 2008. december 31-ig abba az épületbe és azokra az emeletkre, ahová nemrég az MSZP költözött. A cég egyébként már kiköltözött.

Kósa Lajos szerint az MSZP bizonyíthatná, hogy nem egy százszázalkéban állami tulajdonú cég fizeti helyettük a pénzt.

Kósa Lajos egy másik problémát is említett. A Magyar Turizmus Zrt. honlapján ugyanis mostmár a bérleti szerződés más dátummal szerepel: 2007. január 1-től 2006. december 31-ig szól. Az ellenzéki politikus szerint így tehát nyilvánvaló, hogy valaki belenyúlt a rendszerbe, ezt azonban a törvény szerint nem tehette volna.

A székház körüli botrányról a Heti Válasz ír csütörtöki számában. Ebben egyebek mellett az olvasható, hogy a Magyar Turizmus Zrt. jogcím nélkül utalt 200 millió forintot az MSZP jelenlegi székházául szolgáló irodaház vezetőjének.