Ödön
1 °C
11 °C

A Fidesz belenézne az MSZP-székház szerződésébe

2007.10.11. 14:50
A párt alelnöke, Kósa Lajos az MSZP új, Vérmező utcai székházának bérletéről szóló szerződést szeretné látni, mert felmerült a gyanú, hogy az állami tulajdonú Magyar Turizmus Zrt. fizeti szocialisták után a lakbért.

Azt kéri a Fidesz a szocialista párttól, hogy hozza nyilvánosságra a Vérmező úti székház bérleti szerződést.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke csütörtöki tájékoztatóján kijelentette, a szocalisták bérleti szerződésétől azt várja, hogy derüljön ki, nem egy állami tulajdonú cég fizeti a párt székházbérlését.

A Magyar Turizmus Zrt-nek, mint állami tulajdonú cégnek, az üvegzseb törvény értelmében nyilvánosságra kell hoznia szerződéseit.

Két hete még az volt olvasható az interneten, hogy érvényes bérleti szerződésük van 200 millió forintért 2007. január 1-től 2008. december 31-ig abba az épületbe és azokra az emeletkre, ahová nemrég az MSZP költözött. A cég egyébként már kiköltözött.

Kósa Lajos szerint az MSZP bizonyíthatná, hogy nem egy százszázalkéban állami tulajdonú cég fizeti helyettük a pénzt.

Kósa Lajos egy másik problémát is említett. A Magyar Turizmus Zrt. honlapján ugyanis mostmár a bérleti szerződés más dátummal szerepel: 2007. január 1-től 2006. december 31-ig szól. Az ellenzéki politikus szerint így tehát nyilvánvaló, hogy valaki belenyúlt a rendszerbe, ezt azonban a törvény szerint nem tehette volna.

A székház körüli botrányról a Heti Válasz ír csütörtöki számában. Ebben egyebek mellett az olvasható, hogy a Magyar Turizmus Zrt. jogcím nélkül utalt 200 millió forintot az MSZP jelenlegi székházául szolgáló irodaház vezetőjének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?