Auguszta
-7 °C
0 °C

Gyorshajtáson kapták Gusztos Pétert

2007.10.16. 19:52
A fiatal liberális politikus egy tévéműsor miatt ment 155-tel 100 helyett az M1-esen még szeptemberben, azonnal lemondott mentelmi jogáról.

Gyorshajtáson érték Gusztos Pétert, az SZDSZ frakcióvezető-helyettesét az M1-es autópályán, ahol egy 100 km/órás sebességkorlátozást jelző táblánál 155 km/órával mérték be.

A politikus a Független Hírügynökségnek azt mondta, önként lemondott mentelmi jogáról.

Az országgyűlési képviselő az SZDSZ-frakció autóját vezette. Az eset még szeptember 19 -én történt, de mivel nem a helyszínen állították meg, hanem lefényképezték, csak a levél kiküldésekor értesült a politikus az esetről.

Gusztos Péter a Független Hírügynökségnek azt mondta, egy vidéki pártrendezvényről sietett Budapestre, egy élő televíziós műsorba, ekkor mérték be az M1-es autópályán, a fővárostól nem messze.

Az ügy azért került csak most nyilvánosságra, mert az SZDSZ-frakció autóját vezette a képviselő és a rendőrségnek a párttól le kellett megkérdeznie, ki volt a sofőr.

Az SZDSZ hétfőn küldte vissza a rendőrségnek a levelet, Gusztos Péter már ezen jelezte, hogy lemond mentelmi jogáról.

A hétvégén Lázár János fideszes országgyűlési kévpiselőt érték gyorshajtáson, előtte pedig Garamhegyi Ábelt, a gazdasági tárca államtitkárát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!