Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Dideregnek az ovisok a péteri óvodában

2007.10.16. 20:32
A szülők szerint spórolás miatt van 15-16 fok a délutáni alvás idején, az óvoda csak 18 fokot, és azt ismeri el, a telefonszámlát gyakran nem tudják fizetni. A törvény szerint 22-24-foknak kell lennie.

Több szülő szerint dideregve alszanak a gyerekek a péteri óvodában, mert az önkormányzat pénzhiány miatt délutánonként lekapcsoltatja a fűtést. A szülők azt mondják, többször 15-16 fok volt a szobákban, amikor mentek a gyerekükért.

Az óvoda vezetője szerint nincs hideg, de érzik, hogy baj van, előfordul, hogy hetekig nem tudnak telefonálni, mert az önkormányzat nem tudja kifizetni a telefonszámlájukat, számolt be az RTL Klub Híradója.

A Pest megyei Péteri óvodájába 90 gyerek jár, de délutánra a legtöbbjüket hazaviszik a szülők, nehogy megfázzanak a gyerekek.

Az óvoda vezetője szerint nem szokták lekapcsolni a fűtést, csak lejjebb veszik, 18-19 fokra. Azt azonban szerinte is megérzi az óvoda, hogy az önkormányzatnak nincs pénze. Már másodszor fordult elő, hogy hetekig nem tudtak telefonálni.

A polgármesteri hivatalban senki nem akart válaszolni az RTL Klub Híradójának kérdéseire. Annyit telefonon elismertek, hogy azért kellett többször kikapcsolni az óvoda telefonját, mert a hivatal nem tudta kifizetni a számlát. Azt mondták, nem utasították az óvoda vezetőségét arra, hogy kapcsolják le a fűtést.

A törvény szerint 18-19 fok csak a tornaszobákban lehet. A csoportszobákban, ahol a gyerekek alszanak, legalább 22-24 foknak kell lennie.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!