Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dideregnek az ovisok a péteri óvodában

2007.10.16. 20:32
A szülők szerint spórolás miatt van 15-16 fok a délutáni alvás idején, az óvoda csak 18 fokot, és azt ismeri el, a telefonszámlát gyakran nem tudják fizetni. A törvény szerint 22-24-foknak kell lennie.

Több szülő szerint dideregve alszanak a gyerekek a péteri óvodában, mert az önkormányzat pénzhiány miatt délutánonként lekapcsoltatja a fűtést. A szülők azt mondják, többször 15-16 fok volt a szobákban, amikor mentek a gyerekükért.

Az óvoda vezetője szerint nincs hideg, de érzik, hogy baj van, előfordul, hogy hetekig nem tudnak telefonálni, mert az önkormányzat nem tudja kifizetni a telefonszámlájukat, számolt be az RTL Klub Híradója.

A Pest megyei Péteri óvodájába 90 gyerek jár, de délutánra a legtöbbjüket hazaviszik a szülők, nehogy megfázzanak a gyerekek.

Az óvoda vezetője szerint nem szokták lekapcsolni a fűtést, csak lejjebb veszik, 18-19 fokra. Azt azonban szerinte is megérzi az óvoda, hogy az önkormányzatnak nincs pénze. Már másodszor fordult elő, hogy hetekig nem tudtak telefonálni.

A polgármesteri hivatalban senki nem akart válaszolni az RTL Klub Híradójának kérdéseire. Annyit telefonon elismertek, hogy azért kellett többször kikapcsolni az óvoda telefonját, mert a hivatal nem tudta kifizetni a számlát. Azt mondták, nem utasították az óvoda vezetőségét arra, hogy kapcsolják le a fűtést.

A törvény szerint 18-19 fok csak a tornaszobákban lehet. A csoportszobákban, ahol a gyerekek alszanak, legalább 22-24 foknak kell lennie.