Ödön
1 °C
11 °C

Tollat kapott születésnapjára Medgyessy

2002.10.18. 15:34
A kormány pénteki ülésén köszöntötték a hétvégén hatvanéves kormányfőt. Medgyessy Péter a kabinet tagjaitól egy tollat kapott, hogy azzal írja alá az EU-csatlakozási szerződést. A kormányülésen döntés született arról, hogy egy és kétgyermekes házaspárok kérhetik a gyermekek után járó lakásépítési kedvezményt előre is. Amennyiben azonban a gyermekek nem születnek meg, a támogatás kamattal és kezelési költségekkel növelt összegét kell visszafizetni.
A kormány pénteki döntése alapján december 1-jétől emelkedik a lakásépítési kedvezmény összege.

A mértékek

A kabinet ülése utáni tájákoztatón Lamperth Mónika belügyminiszter elmondta: a cél, hogy az alacsony, illetve közepes jövedelemmel rendelkezők számára is lehetőséget nyújtsanak a lakáshoz jutásra. A mostani döntés szerint egy gyermek után 500 ezer, két gyermek után 1 millió 600 ezer, három gyermek után 2 millió 200 ezer helyett 2 millió 700 ezer, négy gyermek után pedig 2 millió 400 ezer helyett 3 millió 200 ezer forint lesz a kedvezmény mértéke.

Megelőlegezett kedvezmény

A kormány megelőlegezi a kedvezményt a gyermektelen, illetve egy gyermekes házaspárok számára. A megelőlegezett kedvezményt önálló kölcsönként lehet felvenni. A rendelkezés szerint a kedvezmény az első gyermek megszületése előtt három évvel, a második gyermek születése előtt pedig hat évvel vehető fel. Amennyiben a gyermekek nem születnek meg, a támogatást a kamatokkal és a kezelési költséggel együtt vissza kell fizetni.

Október 23.

A kormányülés utáni tájékoztatón Gál J. Zoltán kormányszóvivő beszámolt az október 23-val kapcsolatos ünnepi eseményekről. Ezek szerint a központi ünnepségek már 22-én elkezdődnek. A Hősök terén kiállítást rendeznek, a Műegyetemen pedig a hagyományoknak megfelelően ünnepséget rendeznek, amelynek szónóka Kovács Kálmán informatikai miniszter lesz. Ezen a napon lobban fel a Kossuth téren a forradalom lángja, Budát és Pestet pedig reflektorok segítségével a "nemzeti egység fényei" kötik majd össze. A Corvin moziban 23-től 30-ig minden este 1956-ban készült, illetve '56-os témájú filmeket vetítenek.

Gál J. Zoltán tájékoztatása szerint a kormányülésen köszöntötték a hétvégén hatvanéves kormányfőt. Medgyessy Péter a kabinet tagjaitól egy tollat kapott, hogy azzal írja alá az EU-csatlakozási szerződést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?