Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Tony Curtis a magyar gazdaságon akar segíteni

2003.10.19. 19:22
Vasárnap Magyarországra érkezett Tony Curtis, világhírű amerikai színész. Curtis főszereplőként vesz részt a Magyar Turizmus Rt. által készülő Magyarországot népszerűsítő reklámfilmben. A színész elmondta, nem csak apja emléke miatt vállalta el a munkát, hanem mert valóban szépnek tartja az országot, amit viszont sokan alábecsülnek. Curtis a rokonait is megpróbálja felkeresni.
Vasárnap délelőtt megérkezett Tony Curtis magyar származású amerikai színész a ferihegyi repülőtérre, hogy részt vegyen a Magyarországot népszerűsítő reklámfilm forgatásán. A filmet a Magyar Turizmus Rt. készíti, Curtis a szereplést ingyen vállalta el.

A repülőtéren, ahol érkezését nagy várakozás előzte meg, sokáig fényképeztette magát, és szívesen osztogatott autogramokat az összegyűlt rajongóknak. Curtis cowboykalapban és papucsban érkezett Brüsszelből egy Malév géppel

Az RTL Klub híradójának nyilatkozva elmondta, nem csak magyar apjának emléke miatt vállalta el a film főszerepét. "Azért vagyok itt, hogy segítsem a gazdaságot, és szeretném elmondani, milyen szép ez a ország, és hogy mennyire alábecsülik" - nyilatkozta a kereskedelmi tévének.

Curtis elmondta még, hogy szeretné megtalálni Magyarországon élő rokonait, ám a címüket még nem ismeri, mágis reméli hogy hallottak az érkezéséről, és jelentkezni fognak.

Tony Curtis október 30-án jótékonysági fogadást ad a budapesti Pikler Intézet támogatására az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol levetítik egyik legismertebb filmjét, a "Van, aki forrón szereti"-t.

A reklámfilmek forgatása 3-4 napot vesz igénybe, mondta Kenderesy Nadin, az MT Rt. pr- és rendezvényigazgatója az MTI-nek.

A művésszel három - egyenként 30 másodperces - spot készül Budapest, a magyarországi gyógyfürdők, a bor és gasztronómia népszerűsítésére. Az amerikai filmszínész mindhárom filmben csak a zárójelenetben tűnik fel.

A reklámfilmek költségvetése 10-15 millió forint, Tony Curtis ingyen vállalta a munkát. A filmeket elsősorban az Egyesült Államokban és várhatóan Nagy-Britanniában vetítik majd, közölte Kenderesy Nadin.