István, Vajk
17 °C
34 °C

Hat megyei főkapitányt váltott le Bencze

2007.10.30. 16:29
Főtanácsadói, főosztályvezetői poszton folytatja munkáját a rendőrségen belül Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye rendőrfőkapitánya. A Köztársasági Őrezred élére kerül Dobozi József, a REBISZ volt parancsnoka.

Hat megyei rendőrfőkapitány vezetői kinevezésének visszavonását kezdeményezte kedden az igazságügyi és rendészeti miniszternél Bencze József országos rendőrfőkapitány - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Bencze József rendőr altábornagy "Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye rendőrfőkapitányainak vezetői kinevezésének november 14-i hatállyal, indoklás nélkül történő visszavonását" kezdeményezte - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A közlés szerint az országos rendőrfőkapitány az érintett tábornokoknak jelenlegi beosztásuknak megfelelő, kiemelt főtanácsadói, illetve főosztályvezetői beosztást ajánlott fel, melyet a főkapitányok elfogadtak.

Szabó Ferenc vezérőrnagy az ORFK Köztársasági Őrezredének parancsnoka november 1-jével nyugállományba vonul, helyére Dobozi József dandártábornokot javasolták, aki május végéig volt a REBISZ parancsnoka, de a sorozatos rendőrségi botrányok miatt távoznia kellett.