Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Hat megyei főkapitányt váltott le Bencze

2007.10.30. 16:29
Főtanácsadói, főosztályvezetői poszton folytatja munkáját a rendőrségen belül Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye rendőrfőkapitánya. A Köztársasági Őrezred élére kerül Dobozi József, a REBISZ volt parancsnoka.

Hat megyei rendőrfőkapitány vezetői kinevezésének visszavonását kezdeményezte kedden az igazságügyi és rendészeti miniszternél Bencze József országos rendőrfőkapitány - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Bencze József rendőr altábornagy "Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye rendőrfőkapitányainak vezetői kinevezésének november 14-i hatállyal, indoklás nélkül történő visszavonását" kezdeményezte - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A közlés szerint az országos rendőrfőkapitány az érintett tábornokoknak jelenlegi beosztásuknak megfelelő, kiemelt főtanácsadói, illetve főosztályvezetői beosztást ajánlott fel, melyet a főkapitányok elfogadtak.

Szabó Ferenc vezérőrnagy az ORFK Köztársasági Őrezredének parancsnoka november 1-jével nyugállományba vonul, helyére Dobozi József dandártábornokot javasolták, aki május végéig volt a REBISZ parancsnoka, de a sorozatos rendőrségi botrányok miatt távoznia kellett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?