Zita, Mariann
9 °C
21 °C

Hárommillióért vehette meg lakását a minisztérium gazdasági igazgatója

2006.11.28. 10:36
Négyzetméterét 43 ezer forintos áron vásárolhatta meg újpesti szolgálati lakását Huber Miklós a környezetvédelmi tárca volt gazdasági igazgatója, írja a Magyar Nemzet keddi száma. A tárca vizsgál.

Hárommillió forintért vásárolhatta meg 71 négyzetméteres szolgálati lakását a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) volt gazdasági igazgatója, Huber Miklós, írja a Magyar Nemzet keddi száma.

Huber Miklós a megszorítások egyik áldozata volt, a KVVM gazdálkodási feladatait ugyanis az államtitkár, Dióssy László vette át.

Hubernek, aki az ingatlan-adásvétel időpontjában még Baján volt bejelentett lakos, a tárca a munkavégzéshez biztosított egy budapesti lakást a IV. kerületben a Virág utcában és egy szolgálati autót. A lakást nyáron felújították, a költségeket a minisztériumnak végzett munkaként számolták el.

Huber a lakást július 4-én vásárolta meg 3,037 millió forintért, vagyis jóval a piaci ár alatt: négyzetméteréért mindössze 43 ezer forintot kellett fizetnie a Magyar Államkincstárnak. Újpesten a hasonló nagyságú lakásokat 10-13 millió forintért kínálják az ingatlanpiacon.

Bár a vásárlás tényét a tárca szóvivője a lapnak megerősítette azt állítván, hogy "mindenben törvényesen jártak el", később úgy módosított, hogy vizsgálat indult a lakásügyben, amiről Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter a tájékoztatás szerint nem tudott. A miniszter csak hétfőn értesült arról, hogy a tárca korábbi gazdasági igazgatója töredékáron vásárolhatta meg szolgálati lakását, az ügyletet a korábbi közigazgatási államtitkár, Őri István engedélyezte, mondta kedden az MTI-nek Bakonyi Ágnes.