Szilárda
-4 °C
3 °C

Belügyminiszteri sajtótájékoztató - kérdések nélkül

2002.11.28. 16:43
Lamperth Mónika belügyminiszter délután rendkívülinek beharangozott sajtótájékoztatón reagált Kövér László szavaira. Az esemény a maga nemében valóban rendkívüli volt, a tárca vezetője az összesereglett újságírók meglepetésére ugyanis egy lélegzetvétellel elmondott három mondata után távozott.
"Őszintén sajnálom, hogy Kövér László a rendőrséget használja fel politikai támadásokra" - így reagált néhány órával a fideszes politikus sajtótájékoztatóján elhangzottakra Lamperth Mónika belügyminiszter, miután az ORFK épületében konzultált Salgó László országos rendőrfőkapitánnyal.

A BM vezetője a Teve utcai épületbe hívott újságírók előtt úgy fogalmazott, a rendőrök munkáját nehezítik meg az ilyen kijelentések. Utalt arra, hogy a kormányváltáskor a belügyi tárcánál jelentős hiány volt, amit a Medgyessy-kabinet nyáron 1,9 milliárd forintos támogatással próbált ellensúlyozni. Lamperth Mónika reményét fejezte ki, hogy az év végére sikerül az adósságot ledolgozni. Jövőre pedig megkezdődhet egy olyan átvilágítási munka, amelynek során áttekintik a gazdálkodást és reformjavaslat készül.

A belügyminiszter néhány perces sajtótájékoztatója után megköszönte a figyelmet, és mielőtt az újságírók kérdezhettek volna tőle, távozott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!