Ágnes
-1 °C
2 °C

Pléhkitűzőkkel vetetné magát észre az MDF

2005.11.29. 21:08
Egyelőre hiába várják az MDF hívei, hogy pártjuk almazöld plasztikkarkötővel rukkol elő, meg kell elégedniük a szentkoronás pléhkitűzővel, ami csak Budapesten, a Belvárosban kapható.

Nem osztogat külső megkülönböztető jegyeket az MDF szimpatizánsai számára, de a kiskereskedelmi forgalomba már kapható a szentkoronás címerrel ellátott nemzetiszínű pléhkitűző, mondta Pettkó András kedden az Indexnek.

Bár az SZDSZ, az MSZP és a Fidesz már néhány hete teríti pártszínű karkötőit, a forráshiánnyal küzdő MDF eddig még nem rukkolt elő hasonló vizuális jeggyel.

Rosszul írták az eurót

A konzervatív képviselők ugyan kedden már osztogattak a parlamentben téglalap alakú, nemzeti színű, EURO 2010 feliratú jelvényt, de abból csak a képviselőknek és a pártvezetésnek jutott, mondta Pettkó. (Itt jegyezzük meg, hogy az euró magyarul euró és nem euro.)

Az eurós kitűzők osztogatásának Dávid Ibolya pártelnök kedden tartott sajtótájékoztatója volt az apropó: az MDF olyannyira elégedetlen a kormány által preferált költségvetési tervezettel, hogy még módosító indítványra sem méltatta.

Az MDF elnöke a jelenlévő újságíróknak elmondta: az MDF arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy bár a kormány meghirdetette az euró 2010-es bevezetését, a költségvetési hiányt növelő, osztogató büdzsét terjesztett elő, amellyel Magyarország 3-4 évvel távolabb kerül az eurózónától.

Kispárt, kisbolt

Az MDF-es Csapody Miklós ötlete volt, hogy a nemzeti trikolorba kerüljön bele a koronás címer is, ám a Fidesz nem támogatta az ötletet.

Pettkó András elmondta, Csapody ötletét most alulról jött kezdeményezés karolta fel, egy budapesti, V. kerületi kisvállalkozó forgalomba hozta a koronás trikolor pléhkitűzős változatát több méretben. Pettkó már 30 darabot vásárolt is belőle.

Pettkó András elmondta, külső vizuális jegyek helyett inkább az interneten próbálják a maximumot nyújtani, a képviselő ismét felhívta a figyelmet saját honlapjára, illetve az MDF sajtóoldalára, ahol politikusaik minden rezdülését, legyen az újságban, tévében, rádióban követik: az adásokban elhangzottakat szó szerint leírják, és publikálják.