Emőke
-4 °C
9 °C

Még három hónapig marad előzetesben Rejtő

2003.12.04. 10:57
Február végéig első fokon meghosszabították Rejtő E. Tibor, Garamszegi Gábor, Bitvai Miklós, valamint El Habed Asszán előzetes letartóztatásának idejét, közölte a Fővárosi Bíróság. A döntést még november 25-én hozták meg, másodfokú döntés napokon belül várható.
A nyomozási bíró február 29-ig meghosszabbította Rejtő E. Tibor és társai előzetes letartóztatását - közölte Albert Viktor, a Fővárosi Bíróság sajtótitkára csütörtökön az MTI-vel.

Hárman fellebeztek, a szír nem

A Budai Központi Kerületi Bíróság november 25-én döntött Rejtő E. Tibor, a K&H Bank volt vezérigazgatója; Bitvai Miklós, az az Állami Autópályakezelő Rt. volt igazgatója; Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese és El Abed Hasszán előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról. A határozat ellen a szír férfi kivételével valamennyien fellebbezést nyújtottak be - mondta Albert Viktor. Hozzáfűzte, a másodfokú döntés néhány napon belül várható.

Garamszegi ötmilliós óvadékot tesz le

Garamszegi Gábor ügyvédje az ítélet november 26-ai kihirdetése után azt kérte, hogy védencét óvadék ellenében helyezzék szabadlábra.

A bíróság helyt adott a kérésnek, és ötmillió forint fejében engedélyezte Garamszegi szabadlábra helyezését, egyúttal a gyanúsított házi őrizetét rendelte el. Ez ellen a döntés ellen azonban az ügyész nyújtott be fellebbezést, így az még nem emelkedhetett jogerőre - értesült a HavariaPress.

A végleges, jogerős döntés meghozataláig Garamszegi így továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Rejtő szeptember eleje óta van előzetesben

Az MTI-nek nyilatkozó Albert tájékoztatása szerint a Rejtő E. Tibort, a K&H Bank volt vezérigazgatóját védő ügyvéd szabadlábra helyezési kérelmet terjesztett elő, amelyet a Fővárosi Főügyészség annak tartalma alapján a bírói meghosszabbítás elleni fellebbezésként továbbított az elbíráló fórum felé.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság még szeptember 7-én helyezte előzetes letartóztatásba Rejtő E. Tibort és három társát, szökés, elrejtőzés lehetősége, valamint a büntetőeljárás megnehezítésének, a tanúk befolyásolásának és az okiratok elrejtésének veszélye miatt.

Október 6-án a Budai Központi Kerületi Bíróság további két hónappal hosszabbította meg a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Háttéralku az ügyészség és Rejtő között?

Csütörtöki számában a Népszava arról írt, hogy háttéralku született Rejtő, Kulcsár és az ügyészség között, amelynek következtében többek között Rejtőt már karácsonyra hazaengedték volna. A bírói döntésbe az ügyészségnek nincs beleszólása, csupán javaslatot tehet. Bővebben >>