Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felmentették az adórendőrség vezetőjét

2002.12.09. 17:28
A bűnügyi igazgatóság vezetője hatáskörét meghaladó módon, az APEH elnökének tudta és engedélye nélkül adott tájékoztatást a bűnügyi igazgatóság munkájáról, külső szervek és szervezetek - többek között a parlamenti pártok frakcióvezetői számára.
Azonnali hatállyal felmentette az Adó- és Pénzügyi Hivatal elnöke Tasnádi Lászlót, az APEH bűnügyi igazgatóságának vezetőjét hétfőn.

Hatáskörét meghaladó módon

Az adóhatóság közleménye szerint a bűnügyi igazgatóság vezetője hatáskörét meghaladó módon, az APEH elnökének tudta és engedélye nélkül adott tájékoztatást a bűnügyi igazgatóság munkájáról, külső szervek és szervezetek - többek között a parlamenti pártok frakcióvezetői - részére. "Tasnádi László, a számára felajánlott munkakört nem kívánta elfoglalni, ezért a felmentéssel együtt a köztisztviselői jogviszonya is megszűnt" - áll a közleményben. A nyomozóhatóság vezetőjének személyéről később születik döntés.

Az APEH bűnügyi igazgatóságát 1999-ben hozták létre. A szervezet a Pénzügyminisztérium keretei között működött, de a jövőben átkerül a rendőrséghez, ha az erről szóló törvényjavaslatot a T. Ház elfogadja.