Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Baló György az MTV kulturális igazgatója

2002.12.09. 16:32
Az MTV elnöki posztjára kétszer is eredménytelenül aspiráló tévés szakember a kulturális igazgatói megbízás mellett a Hét főszerkesztői feladatait is ellátja majd.
Igazgató és főszerkesztő

Baló György lett a Magyar Televízió Rt. kulturális igazgatója és A Hét című magazinműsor főszerkesztője. Ragáts Imre, az MTV Rt. ügyvezető alelnöke hétfőn nevezte ki Baló Györgyöt a két tisztségre - tudatta az MTV Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. A közlemény szerint Ragáts Imre kiemelt szerepet szán a közszolgálati televízióban a kultúrának. Sugár Ágnes, az eddigi kulturális igazgatóhelyettes az MTV koprodukciós vezetője lett.

Új vezetők nyár óta

Baló György egyike volt az MTV elnöki posztjára pályázóknak. A legutóbbi, a múlt héten eredménytelenül zárult pályázaton ő kapta a legtöbb szavazatot az MTV közalapítványi kuratóriumának elnökségétől, de a médiatörvényben megszabott kétharmados támogatottságot nem érte el. Ragáts Imre az idén augusztusban két tisztségre nevezett ki új vezetőt: Rudi Zoltánt hírigazgatóvá, Sugár Ágnest pedig kulturális igazgatóhelyettessé.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!