Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb módosítás a drogtörvény tervezetében

2002.12.10. 15:42
Újabb kiegészítő javaslatot fogadott el közvetlenül a büntető jogszabályokhoz benyújtott módosító indítványok parlamenti határozathozatala előtt az országgyűlés illetékes bizottsága. A kiegészítő ajánlás szerint a korábbi három év helyett két évente lehetne igénybe venni az elterelés intézményét.
Egy héttel később szavazhat az Országgyűlés a büntető jogszabályokhoz benyújtott módosító indítványokról, mert újabb kiegészítő ajánlást fogadott el az egyik illetékes bizottság a tervezetnek a kábítószer fogyasztással kapcsolatos passzusaihoz.

Nem alkalmazható

Nem lesz alkalmazható a büntethetőséget kizáró előírás például annál, aki csekély mennyiségű kábítószert, együttesen történő fogyasztás alkalmával kínál vagy átad, "ha az elkövetővel szemben a cselekmény elkövetését megelőzően két éven belül legalább egy alkalommal kábítószerrel visszaélés miatt indított büntetőeljárás keretében az elkövető büntetőjogi felelősségét megállapították, vagy vele szemben a vádemelést elhalasztották". Ez azt jelenti, hogy az úgynevezett elterelés nem három, hanem kétévente lesz lehetséges. Korábban az MSZP frakciója a három éves keretet javasolta módosító indítványként. A javaslatot az Országgyűlés három illetékes bizottsága és az előterjesztő is támogatja, így várható az elfogadása.