Piroska
-1 °C
5 °C

Sólyom László a józan magyarsághoz fog beszélni

2005.12.20. 21:47
A magyar köztársasági elnök ismét nem tartja magát elődeihez, nem szilveszterkor fog koccintani a képernyőn, hanem január 1-én este, amikor a köszöntőnél komolyabb beszédben szól a nemzethez.

Nem éjfélkor mondja el újévi beszédét Sólyom László köztársasági elnök a rádióban és televíziókban, hanem január elsején napközben csatornánként más-más időpontban.

Az államfő azért döntött így, mert rendhagyó módon nem csak újévi köszöntővel, hanem egy "komolyabb" beszéddel készül, amire az éjféli bulizós hangulatban kevésbé vágynának a nézők, értesült az Index.

A tíz percnél nem hosszabb beszédet az MTV kétszer, délelőtt 11-kor és este 6-kor sugározza, a TV2 és az RTL Klub 18:20-kor, de leadja a Magyar ATV, a Hír TV, a Duna TV is az esti órákban, a Magyar Rádióban a Déli krónikában vagy utána lesz.

Sűrít és mindenkihez el akar jutni

Az Index információi szerint az összevisszaság azért állt elő, mert a televíziók programját a főműsoridőben nem lehetett összeegyeztetni, mint az elmúlt években az éjféli köszöntőt, amit egy időpontban sugárzott a média.

Komolyabb beszédre pedig azért készül a nemzet egységét jelképező Sólyom, mert annyi interjúra és egyéb médiaszereplésre szóló megkeresés érkezett az év végén a médiától a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, hogy a köztársasági elnök jobbnak látta egy nagyobb, átfogóbb beszédbe koncentrálni mondanivalóját, ami mindenkihez eljuthat.

A műsorújságok mindenestre tudnak a programról, amit Sólyom László köztársasági elnök újévi beszéde címen lehet megtalálni bennük.