Több beruházás határozatát törölte a kormány

2020.08.15. 10:39 Módosítva: 2020.08.15. 12:31

Több határozatot törölt a kormány, így több ellenzéki vezetésű településen nem lesz sportberuházás, de az Országos Széchényi Könyvtár tervezéséről szóló határozatokat is visszavonták.

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent határozat szerint a kormány ezeket a beruházásokról szóló határozatokat vonja vissza:

  • érdi multifunkcionális sportközpont,
  • váci multifunkcionális sport- és rendezvényközpont,
  • Balatonalmádi Város Önkormányzatának sportinfrastruktúrára adott fejlesztési pénzek visszapótlása a nagy állami sportfejlesztéses pénzek közé,
  • Bonyhád Város Önkormányzatának sportinfrastruktúrára adott fejlesztési pénzek visszapótlása a nagy állami sportfejlesztéses pénzek közé
  • módosítja a debreceni autóipari központ kialakításával összefüggő debreceni Deutsche Schule fejlesztési forrásainak részleteit, például a pénzügyminiszter helyett az emberi erőforrás miniszter lesz a felelőse a pénznek
  • valamint a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló március 14-i határozatot is visszavonták, ami a digitális oktatást tartalmazza.

Érd, Vác és Balatonalmádi egyébként ellenzéki vezetésű települések, Bonyhád viszont fideszes. 

A kormány az Országos Széchényi Könyvtár felújításáról és az új „nemzeti könyvtár” tervezéséről szóló határozatokat is visszavonta, ennek az első két, ennek pedig az első 4 pontját.

(Cikkünk egy korábbi verziójában tévesen azt írtuk, hogy a balatonalmádi és a bonyhádi beruházást törölték. Valójában csak az arra odaadott pénzeket nem fogja pótolni az állam a saját "Állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése" címkéjű költségvetési fiókban)