Miért nem adnak ki 35 ezer Daciát?

2009.01.06. 00:05

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Nagyobb a drágulás, mint amennyit mondanak, Ruanda Burundi nevű ország soha nem létezett, adják újra a Markot! Üzenetek a TV2-nek – 1989. január 6., péntek.

Kérem itten Szikszai elvtárs százalékokról beszél. Miközben a tavalyi is sokkal több volt, mint amennyit mondott. Akárhogy összeszámoltam, elölről, hátulról, közgazdász vagyok, de sajnos az több már most is, úgyhogy nem tudom hogy honnan veszi a 15 százalékot? Jó lenne, ha egy kicsit őszintébben beszélnének. Köszönöm.

Jó napot kívánok! Két perccel ezelőtt Egry János játékában feladott kérdés úgy tűnik hibás volt. Felső Volta előző nevének Ruanda Burundit adták meg. Felső Voltát jelenleg Burkina Fasónak hívják Ruanda és Burundi pedig két különböző ország és ősidők óta ez a nevük. Köszönöm.

Azt szeretném kérni, hogy ismételjék meg a Mark című amerikai filmet, amiben az illető ujjai között hártyák voltak és a víz alatt tudott élni. Viszontlátásra!

Jó estét kívánok! Aziránt szeretnék érdeklődni, hogy a Mogürt illetékesei nem tettek arról említést, hogy a Magyarországra érkezett 35.000 Dacia személygépkocsit miért nem adják ki? Ha ezek rosszak, mint ahogy azok, erről tudomásom van, akkor miért nem viszik vissza? Majd később mégis kiadják, ezt már ismerjük. Erre szeretnék választ kapni. Köszönöm.

Jó napot kívánok! Az előbb az Egry János vetélkedőjében egy nagy bakit követtek el. A kérdés az volt, hogy hol fekszik és mi volt Ruanda Burundi neve régebben? Az illető azt mondta, hogy Zaire, illetve Kongó mellett van, a műsorvezető pedig azt mondta, hogy nem, mert Felső-Volta volt a neve régebben. Ennek semmi köze Ruanda Burundihoz. Ruanda Burundi Zaire keleti részén fekszik Tanganyika és Uganda között. Köszönöm.

További részletek 1989-ről az OSA honlapján.