Ne hajtsunk fejet a szocialista szektának!

2009.01.06. 00:05

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Radont tartalmaz a Rudas fürdő forrásvize és egyéb érdekességek: üzenetek a SZER-nek – 1989. január 6. péntek.

 

– Ma feladtam Önöknek a SZER-rel foglalkozó kabaré felvételét, jó háromnegyed részét, ami felfért egy szalagra átmásolva. Még egy további gyors információ: éjjel-nappal folyik a nyilvános kabaré előkészítése. Öt humorista, Grétsy nyelvész és rádiósok válogatnak több száz órás anyagból. Készüljenek fel! Főleg a gyengéket, Nyitrait, Pestit, Makvárit, Kézdit és az autósműsort meg a híreket fogják eredetiben kipécézni – ez most már világos –, meg a sportot. Öt humorista és nyelvészek. Erre van pénzük. Műsoridő még nincs kitűzve. Ne hagyják magukat kifigurázni!

– Ma reggel hallottam az Amerika Hangján, hogy 20 éve Ignotus Pál készített egy interjút Koestler Arthurral. Vajon ez az anyag Önöknek megvan? Ha igen, van-e rá mód, hogy ezt bejátsszák a hallgatóknak? Köszönöm szépen.

– A radonról volt szó a Technika Világában. A Rudas fürdő forrásvize is radont tartalmaz, ivásra alkalmatlan. Reggel telefonáltam megszakadt a vonal, és még egyszer nagyon boldog új évet kívánok. Sajnos nekünk nem lesz, mert ez a szocialista szekta gondoskodik róla. Nem a munkásosztály érdekét képviseli, hanem letiporja, semmibe veszi a dolgozó népet. Ez a szekta, az ilyen Grósz-félék. Kérjük az egész magyar népet, ne hajtson fejet ennek a szocialista szektának. Demokráciát követelünk, mert ez a szekta az egész magyar nép lelkét, idegét tönkretette, nem tudjuk tovább elviselni. Nagyon nagy szeretettel köszöntök mindenkit és maradok szeretettel, kézcsók.

További részletek 1989-ről az OSA honlapján.