Ahol masina van, elvtársaim

2009.01.09. 12:54

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Csodálatos aranybányára bukkant a rendszerváltás bemutatásában bajtársunk OSA. A Munkásőr Filmstúdió hagyatékából szemezgetnek kéthetente (részletek itt). Az első darabban bemutatkozik a munkásőr-egyenruha színét öltönyben egyazegyben hozó riporter (sajnos a beazonosításával nem boldogultunk), akit kérdez, az pedig a nehéz időkben támaszt jelentő budapesti első titkár, KB-tag Grósz Károly.

Egy gondalatmenetet azonban megdöccent egy technikai hiba, a főtitkár arca pedig különös játékba kezd. Majd kiderül, hogy ő maga ugyan nem volt munkásőr, de karhatalmista múltja mosolyt csal az arcokra.