Déri János hívjon vissza

2009.01.10. 08:13

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Üzenetek a TV2-nek – 1989. január 10. kedd

Egy fiatalasszony kérdezi Sopronból, hogy Magyarországon mikor valósítható meg, hogy az apák is részt vehessenek a szülésnél minden kórházban? Mi a feltétele annak, hogy egy apa jelen lehessen a felesége szülésénél?

Olyan gazdag-e a Magyar Televízió, hogy egy olyan színésznőt, mint Perczel Zita, meg kell hívni ide, amikor a világon senki sem kíváncsi erre a 70 éves színésznőre?

Kérem, hogy Endrei Judit vagy Déri János hívjon vissza, mert Perczel Zitának felajánlanám a tulajdonunkban lévő Perczel-kastélyt. Ha valóban hazajön Magyarországra, élete végéig lakhat ott. Már egyszer telefonáltam. Nem vagyok őrült! (Perczel Zita a 30-as évek ünnepelt színésznője, a Meseautó Kovács Verája előbb Franciaországban, majd Amerikában, később Olaszországban élt, 1991-ben tér haza, és újra színpadra áll. Kastélyban nem lakott, a családnak Szandaszőlősön volt birtoka, ám azt eladták, hogy a 14 éves Zita kellő eleganciával tudjon a gimnáziumban megjelenni. "Nem tudom megbocsátani magamnak, hogy ennyi szerencsével, ennyi kivételes szituációval ennyire keveset tudtam összehozni" - írta élete végén. - a szerk)

Dobos Attila egy adásban elmondta, hogy „Az ember tragédiáját” megzenésítette és úgy nyilatkozott, hogyha önökhöz fordulok, lehet egy példányt kapni ebből. Ezt szeretném kérni. Mozgássérült ember vagyok, akinek ez nagyon sokat jelentene.

A Konsumex autószámláról BC-számlára átutalható-e az ott elhelyezett összeg? Mivel az áremelés miatt autóvásárlásra már nem elegendő a pénz.

Már többször is telefonáltam, de nem kaptam választ. A szilveszteri Bumm-ban nyert a feleségem 8 üveg pezsgőt. Ezt a mai napig nem kaptuk meg. Mi a módja annak, hogy hozzájussunk a nyereményhez?

További részletek 89-ről az OSA honlapján.