Rossz szemű nénikék morzsolgatták a fémpénzt

2009.01.14. 00:01

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

A pazarló állampolgár tehet mindenről? Endrei Judit az orosz tévén is felbukkant. A néző és a hallgató is elmondta a véleményét. 1989. január 14.

Üzenetek a SZER-nek  

Eörsi Éva vagyok Budapestről. Január 8-án, vasárnap délelőtt a Kossuth Rádióban elhangzott az a bölcsesség, hogy a másnapi, január 9-i drasztikus áremelkedésekért senki más nem okolható, egyesegyedül a pazarló magyar állampolgár. Hasonló tartalommal jelentek meg később egyes újságcikkek, kommentárok is, nyilván azért, hogy az amúgyis jókedvűre penderült magyarságot még inkább felderítsék. Jómagam épp totál influenzásan egy budapesti gyógyszertár előtt kígyózó sorban értesültem e förmedvényről. Egy idősebb hölgy sem bírt az indulataival, aki mindezt felemlegette. Egy másik sorbanálló idősebb úr pedig nyomban lecsapott a témára, s azt kívánta az okosoknak, álljanak ide a sorba orvosságért, legyen rá minél gyakrabban szükségük. Csilingelt a krajcár, azaz a sok 10-20 forintos, rossz szemű nénikék morzsolgatták a fémpénzt, jól megnézték, búcsúztak tőle. A gyógyszer is megdrágult. Akad, amelynek önköltségi ára 1130 forint. A sűrű prüszkölésem miatt nem tudtam elmondani a véleményemet ott mindjárt helyben, csak álltam és hallgattam az indulatos kifakadásokat. Igen, többen is jeleskedtek a nagyérdemű magyar sajtó képviselői közül annak érdekében, hogy meggyőzzék a dolgozót. Eddig jóformán ingyen utazott. Most bezzeg majd megtudja, hogy mit ér a forint, azaz a magyar tömegközlekedés. Még jobb volna, ha lakásom sem volna, mert akkor nem rónák ki rám a víz- és csatornadíjat, ami államtitkárunk szerint csupán jelzésértékű összeg, önmagában nem igazán súlyos kiadási többlet. Pazar magyarázat, pazarló magyar állampolgároknak.  

Üzenetek a TV2-nek  

Azt szeretném mondani, hogy a műsor nagyon jó. És még azt szeretném mondani, hogy a stúdió dekorációjában láttam egy fekete lámpát, amelyik nagyon tetszik. Jó lenne, ha megmondanák, hogy hol lehet ilyet kapni? 

Én most pont az orosz adást nézem. Létezik, hogy az Endrei Juditot látom ott is? 

Nagyon fel vagyok háborodva, hogy olyan embereket hívnak meg, mint a Kapolyi. Ez egy olyan ember, mint ahogy suttogják is, hogy tönkretette a magyar ipart, a magyar bányászatot. Én nagyon furcsának tartom ezt az eljárást. Beszéljenek őszintén és az ilyen embereket tegyék ki a vezetésből. 

Rendkívül rossznak tartom a TV2 kötetlen műsorát. Órákig kell várni, amíg jön a TV torna. Aztán nem lehet tudni, hogy kinek szól, mert fél hatkor a dolgozók még nincsenek otthon.