A humor KISZ-es nagyágyúi

2009.01.21. 12:57

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Új sorozatot indítunk: a politikai humor legjavát idézzük fel 1989-ből. Nem Hofit, de mégcsak nem is Sas Józsefet. A KISZ központi Magyar Ifjúság Deres rovatával kezdünk, januárból.

Program 1989-re

Én a koalamackókkal lépek koalícióra.

-pszt-

 

Ellenközmondás

Nagy akarásnak is nyögés a vége.

 

Ugyanez másképp:

Egy este idős barátommal kocogni indultunk. Helyre kis felesége uracskája kondíciójára gondolva megjegyezte:"Aztán ne hagyd magad! Inkább gyere vissza..."

- ski -

 

Ajzószer

Másról sem hallani:Stanozolol, anabolikus szteroidok, vérdopping. Unom.

Már csak egyvalami dobhatna fel. Egy kis bérdopping.

(u.)

 

Különbség

Nemrég a Parlamentben sajtótájékoztatót tartott Louis Jung úr. Az eseményről hitelesen tudósító Magyar Televízió riportere és a Magyar Távirati Iroda munkatársa azt mondta, írta, hogy Louis Jong személyében most először látogatott Magyarországra a jelenleg 21 tőkés országot tömörítő Európa Tanács parlamenti közgyűlésének elnöke.

A nagy jelentőségű eseményen én is ott voltam, s pontosan emlékszem rá, hogy Jung úr a következőt mondta: Az Európa Tanácsnak pillanatnyilag 20 tagállama van, de hamarosan csatlakozik hozzá Finnország is, s ezzel Európa valamennyi demokratikus országa a tagja lesz.

Hát ennyi.

(B. I.)

 

Kölcsön pofon

Óvó néni pirongatja a gondjaira bízott csemetéket:

Nem szégyellitek magatokat, pofozkodtok a pajtásaitokkal?! Mi lesz így veletek, ha felnőttek lesztek?!

Egy szőke kislány, aki lesütött szemmel hallgatta eddig a szidást, megszólal:

Akkor majd a gyerekeinket pofozzuk!

 

Hungarian revolution (vers!)

For road alone

-eszt-

 

US folklór

„Járnak-e még a fonóba, mint Reagan?"

Lackó

 

Nem pártiképes

Nálunk ma nincs nagyobb ellenzékiség, mint kormánypártinak lenni.

- anti

 

Javaslat országnévre

CezaRománia

- más

 

Skizofrénia

Nem tudok magam nélkül élni. Ha véletlenül meg kellene válnom magamtól, tán bele is pusztulnék...

- anti

 

Az elmélet próbája

A legrosszabb szocializmus is jobb, mint a legjobb kapitalizmus – mondta Lukács György.

Úgy látszik vannak, akiknek semmi sem elég rossz.

- eszt -

 

Le a fehérezőkkel!

A feketézőkkel már végeztünk, amikor bejött az erős (és akkor még) új forint. Velünk pedig végez a megöregedett pénz. A harcot azonban nem adhatjuk föl. Le a fehérezőkkel! A tej-árdrágítókkal! Akiknek még a túró sem elég drága, akik sajttalan világot álmodnak. Le a fehérezőkkel, akiknek bizonyára nincsen gyermekük, mert akkor nem nyúltak volna ilyen bátor kézzel a tej árához. Lassan olcsóbb lesz sörrel itatni a kicsinyeket, az hamarabb meg is látszik rajtuk! Mert az egykézésnek, a gyermektelen kapcsolatoknak aligha lehetne jobb rekláma a tej áránál.

Persze mi tudjuk, hogy eddig alacsony volt a tej felvásárlási ára, sok volt az állami támogatás a tejtermékeken. De arra gyanakszunk, hogy az árdrágítók a hasznot aligha adják oda a termelőnek. A termelőnek, aki eddig is együtt bőgött a tehénnel. A gyermekek számának drasztikus csökkenését már a tehénlétszám csökkenésénél meg lehetett volna jósolni. De a „szabályozóhozó szabályolgók" nem gondolkodnak távlatokban. A jászolig sem látnak. S vajon a marhahús újabb árának haszna eljut-e a falvakba? Nem tudom, csak bámulok a tejre, mint borjú az új kapura. A kapura meg kifestem: le a fehérezőkkel!

tejelő