Dobjunk össze Király Zoltánnak zakóra!

2009.01.24. 14:56

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Mi van a namíbiai magyarsággal, legyen olyan az időjárásjelentés, mint a csehszlovák. Üzenetek a SZER-nek és a TV2-nek 1989. január 24-én, kedden. Bővebben az OSA honlapján itt és itt olvashat telefonokat>>>

 

Üzenet a SZER-nek

– Jó napot kívánok, kedves Szabad Európa Rádió! A múlt héten igazságtalan voltam önökhöz. Azt mondtam, hogy vannak olyanok is, akiket a politikai problémákon kívül más is érdekel. Ez nem a SZER egyébként kitűnően szerkesztett műsorára vonatkozott, hanem csupán a Hallgatók fórumára. Önök kitűnő tudósításokat adtak a világ különböző pontján élő szórványmagyarságról, de ebből a képből valahogy hiányzott és mind a mai napig hiányzik az Afrikában, illetve a Namíbiában élő magyarok élete. Hogy él ott a magyarság? Ott, ahol eleve kisebbségben vannak fehérek? Erre a válaszra várok már több hónapja, furdal a kíváncsiság és szeretnék levelezési kapcsolatba kerülni az ott élő magyarokkal, magyarsággal.

Üzenetek a TV2-nek

– Azt szeretném mondani, hogy az új kettes programmal rendkívüli módon meg vagyok elégedve. Egyetlen kérésem az lenne, hogy az időjárásjelentést közvetítsék úgy, mint a csehszlovák TV-ben. Szeretném, ha visszatérnének kérésem teljesíthetőségére. Köszönöm.

– Üzenem Király Zoltánnak, aki most a Híradóban szerepel, hogy ilyen helyre vegyen zakót legalább. Ha nincs, adjanak neki össze! – Kovács József vagyok, Budapestről és nézem a vitafórumot. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi pénzt öltek bele már ebbe az akkumulátorüzem-építkezésbe és a felelőst valaki felelősségre vonja-e, hogy hogy lehetett ilyen felelőtlenül belevágni ebbe? Miért most vitatkoznak rajta, hiszen köztudott, hogy amibe ennyi pénzt öltek, azt már úgysem állítják le.

– A Felkínálom műsorban látott mágneses készülék érdekelne. Mi is pincelakásban lakunk, rokkantak vagyunk, anyukám is, én is. Anyukám multiplexben szenved, én béna vagyok és vak. 26 éve itt vagyunk, érdekelne minket a mágneses készülék.