Előzetesbe helyezték Hunvaldot

2009.02.12. 12:51 Módosítva: 2009.02.12. 14:22
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság csütörtökön Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét.

A szocialista politikust kedden hívták be az ügyészségre gyanúsítotti kihallgatásra, aztán ki sem engedték. Központi Nyomozó Főügyészség közölték vele, hogy bűnsegédként gyanúsítják abban a csalási ügyben, amiben a kerület gazdasági bizottságának vezetőjét már korábban őrizetbe vették.

Miután a Pesti Központi Bírósága elfogadta az ügyészek indítványát az előzetes letartóztatásról a politikus a rendőrségi őrizetbe vétel 72 órás időtartamának lejárta után sem szabadul.

A pontosított gyanúsítás szövege szerint a polgármestert bűnsegédként elkövetett hétrendbeli, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként csalással és kétrendbeli, különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntettének kísérlete miatt vitte rács mögé főügyészség.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője az Indexnek elmondta, hogy továbbra is előzetesben van Gál György, a kerület SZDSZ-es frakcióvezetője és párttársa, Kardos Péter. Szintén letartóztatásban van a vizsgált ingatlaneladásoknál közreműködő ingatlanbecslő.

hunvald gyorgy

Azt, hogy az ügyben folytattak-e titkos nyomozást, a szóvivő nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni. Fazekas Géza szerint ha kommentálná a kérdést, azzal minősítené az ügyben keletkezett bizonyítékokat is.

Az Index viszont úgy tudja, hogy a Zuschlag-ügyhöz hasonlóan az ügyészség a VII. kerületben is lehallgatta a gyanúsítottak telefonjait. A vizsgálat miatt egyébként az MSZP-s polgármester is óvatosabb volt az utóbbi hónapokban, hivatali mobilját már hosszabb ideje nem használta, és még párttársai is csak kerülő úton tudtak kapcsolatba lépni vele.