Előzetesbe helyezték Sz.Ivánt

2009.02.14. 12:38
Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi városi bíróság szombaton Sz. Iván 27 éves enyingi lakost, mert alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett bűncselekményben való részvétellel

A szombati zárt tárgyalás során meghozott előzetes letartóztatásba helyezés indoklásáról, részleteiről a rendőrségi sajtóügyeletes nem nyilatkozott, ám megjegyezte: akkor rendeli el a bíróság, ha az adott bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható az előállított személy, s ha szabadlábon hagyása sértené a nyomozás érdekeit. Az előzetes letartóztatás 30 nap időtartamra szól, leteltekor - ügyészségi indítványra - azt ismét a bíróság hosszabbíthatja meg, ha annak feltételei fennállnak.

A veszprémi Patrióta bárban vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két sportoló pedig - a horvát Ivan Pesic kapus és a szerb Zarko Sesum irányító játékos - életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.

Két gyanúsított személyt - az enyingi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt - menekülés közben hétfőn fogta el Ausztriában a rendőrség, kiadatási eljárásuk folyamatban van.

Sz. Iván csütörtökön éjfél előtt néhány perccel családja és ügyvédje kíséretében önként jelentkezett a veszprémi rendőrségen. Drescher Ivor, Sztojka Iván ügyvédje pénteken azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy védence nem tagadja, hogy a bűncselekmény helyszínén járt, azt sem, hogy részt vett garázda jellegű cselekményben, azt viszont azt nem ismeri be, hogy az emberölés és a súlyos testi sértés bűntetteknek részese lenne. Vallomása szerint azt nem is látta, hogy ezeket kik követték el - nyilatkozta az ügyvéd.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás