Bokros: arccal az MDF felé

2009.02.27. 07:26
A pénteki Népszava információi szerint Bokros Lajos már igent mondott az MDF felkérésére, és elvállalja a párt EP-listájának vezetését. A Népszabadság azonban úgy tudja: a Horn-kormány pénzügyminisztere még nem döntött.

Egyre izgatottabbak a találgatások akörül, hogy vajon elfogadja-e Bokros Lajos az MDF európai parlamenti ajánlatát. Bokros hivatalos válasza várhatóan szombaton kerül nyilvánosságra, azonban a Népszava tudni véli, hogy Horn Gyula pénzügyminisztere már igent mondott az EP-lista vezetésére. A lap szerint "borítékolható", hogy a jelöltet a párt választmánya is támogatni fogja.

A Népszabadság pénteki számában viszont arról lehet olvasni, a jelenleg Ukrajnában tartózkodó volt pénzügyminiszter még nem döntötte el, hogy elfogadja-e Dávid Ibolya fölkérését. "Ahogy hazajövök Kijevből, tájékozódom, döntök és nyilatkozom" - mondta a napilapnak Bokros Lajos.

A lap információi szerint bár korábban Olajos Pétert tartották a befutónak, jelenleg azonban úgy néz ki, hogy ha Bokros Lajos lesz a listavezető, valószínűleg ki is utazik Brüsszelbe, és a második helyre sorolt Olajos már nem lesz EP-képviselő. Mint ismeretes, az MDF alelnöke egyenesen Guyanából küldött tiltakozó levelet, miután megtudta, hogy pártja Bokros Lajost kéri fel az EP-lista vezetésére.

Olajos Péter, a Magyar Demokrata Fórum jelenlegi brüsszeli képviselője szerint a háta mögött döntöttek az ügyben.